Index Vakbarát Hírportál

Lenégerezték, rúgott, kiállították, ezért a ManCity levonult a pályáról

2014. július 23., szerda 11:49

Rasszista botrány miatt szakadt félbe az angol Manchester City és a horvát Rijeka U21-es mérkőzése, az első félidő sem ment le.

A City fiatal játékosai azután hagyták félbe a mérkőzést, hogy tizennyolc éves francia középpályásukat, Seko Fofanát kiállította a bíró. Fofana állítólag azért rúgta meg ellenfelét, mert rasszista beszólást kapott. A kiállítás után a City U21-es csapatának edzője, a korábbi futballista Patrick Vieira beszélt a játékvezetőkkel, majd csapatával együtt levonult. 

A klub később közleményt adott ki, hogy Fofanát az ellenfél egyik játékosa gyalázta, ezért döntöttek úgy, hogy félbeszakítják a meccset, és a horvát szövetséggel és a játékvezetőkkel közösen igyekeznek fellépni a probléma ellen.

A Rijekánál máshogy látják a dolgot. „A Manchester City-edző Patrick Vieira bement a pályára, beszélt valamit a bíróval, aztán a szép számban megjelent nézők legnagyobb megdöbbenésére leparancsolta csapatát a pályáról. Hogy mi lehetett ennek az oka, azt csak ő tudhatja" - áll a közleményükben. 

A klub játékosait több rasszista inzultus is érte az utóbbi években, a múlt szezonban például Yaya Touré labdaérintéseinél huhogtak a CSZKA Moszkva szurkolói egy BL-meccsen. 

Rovatok