Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal mindenkit kioszt a ManUnitednél

2014. július 23., szerda 21:02

Louis van Gaal alig több mint egy hete van a Manchester Unitednél, de nagyon hamar érzékeltette játékosaival, hogy ő főnök.

A csapat amerikai túrájának nyílt edzésén is gond nélkül leszúrta a gyengén rúgó játékosokat. Az ügyesebbek azért kaptak pacsit.

A MU a Los Angeles Galaxy-val fog meccselni, erre készült a Pasadena Rose Bowl stadionban. A holland edző a média és a nézők előtt lövőedzést is tartott. A játékosoknak az volt a feladatuk, hogy kevésbé ügyes lábukkal lőjenek gólt. Akinek nem sikerült, azt Van Gaal egyből lehordta, és élénken gesztikulálva mutatta meg, hogy is kellett volna csinálni.

Louis van Gaal átveszi az irányítást a Manchester Unitednél

Van Gaal jutalmazott is azért, különösen örült annak, amikor Phil Jones és Johnny Evans is betalált. Jonesnak oda is szólt viccesen: „De te nem védő vagy?" - arra utalva, hogy azok általában nem rúgnak olyan jól, mint a támadók, viszont Joneson ilyesmi nem látszott. Rooney is kapott dicséretet, egy jó szöglete után a holland tréner látványosan átölelte.

Az új edző egyelőre minden játékosnak lehetőséget ad a bizonyításra, még nem döntötte el, kiktől válik meg, azt meg persze végképp nem, hogy áll majd fel csapata a bajnokságra.

A keménykedést mindenesetre már a klubbal szemben is megkezdte. Nem nagyon lelkesedik az amerikai túráért, mert a sok repüléssel, jet-laggel és utazással csak a felkészülést rontják el, ezt Ed Woodward alelnöknek is megmondta „A Manchester Unitednek mindent meg kellene tennie, hogy alkalmazkodjanak a szabályaimhoz, amelyek a jó felkészüléshez kellenek. Én vagyok a főnök, és nekem kell tudnom, hogy hozzam ki a játékosaimból a legjobbat."

Az edző elmondta, már megígérték neki, hogy a jövő nyáron nem kell ilyen hosszú reklámtúrákat tennie a csapatnak. Ugyanakkor azt is érzi, hogy mennyire fontos a Manchester United-brand. Ő is próbál alkalmazkodni ahhoz, hogy kiszolgálják a szponzorokat és a szurkolókat.

Rovatok