Index Vakbarát Hírportál

Drasztikusan csökkenthetik Suárez eltiltását

2014. július 24., csütörtök 11:12

Csökkenthetik, de gyakorlatilag teljes mértékben is eltörölhetik Luis Suárez, a nyáron a Barcelonához szerződött uruguayi csatár négyhónapos eltiltását, tudta meg a Goal.com egy titkos forrástól.

A portál a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) egyik alkalmazottjától úgy értesült, hogy a szervezet egyetért a Barcelona hozzájuk benyújtott fellebbezésével, miszerint a FIFA által kiosztott büntetés túlzottan szigorú. A játékos ügyvédje „drákói, totalitárius, fasiszta” büntetésként jellemezte a FIFA döntését.

A CAS-tól nyilatkozó forrás annyit árult el, hogy a válogatottra vonatkozó szankciókat érvényben hagyják, a minden másra vonatkozó négy hónapos eltiltást viszont minden bizonnyal lecsökkentik, akár annyira, hogy az következő, augusztus 24-én induló spanyol idényt már meg tudja kezdeni a Barcelonával Suárez.

A 27 éves támadót kilenc válogatott-mérkőzésről tiltották el, továbbá négy hónapig, nagyjából október végéig, semmilyen futballhoz kötődő tevékenységet nem folytathat, miután megharapta az Uruguay-Olaszország vb-meccsen az olaszok védőjét, Giorgio Chiellinit. Emellett 100 ezer frank büntetést is fizetnie kellett a 88 millió euróért a Liverpooltól a Barcelonához szerződő csatárnak.

Rovatok