Index Vakbarát Hírportál

Ütötték-rúgták az izraeli futballistákat a pályán

2014. július 24., csütörtök 10:26

Az izraeli Maccabi Haifa a francia Lille-lel játszott felkészülési mérkőzést szerda este Ausztriában, de a találkozót félbe kellett szakítani a 84. percben 2-0-s francia vezetésnél, amikor egy palesztin zászlókat lengető csoport berohant a pályára.

A férfiak rátámadtak a Haifa-játékosaira, volt olyan, akit mellbe rúgtak, az izraeli csapat edzője, Alekszandr Sztojanevics rohant be, hogy megvédje futballistáit, a helyszíni beszámolók szerint az egyik verekedőt ő ütötte ki.

Maccabi Haifa players were assaulted tonight by an anti-Israel mob during a "friendly" match against Lille. Sickening pic.twitter.com/jihd3hRg6U

— Jonathan (@jj34) 2014. július 23.

A tüntetők és a futballisták verekedtek egy darabig, mire a biztonságiak és a rendőrök rendet tettek, senki nem sérült meg komolyabban. A pályára rohanó verekedők állítólag török származásúak. 

Maccabi Haifa - Lille friendly game interrupted by supporters!

Tizenhatodik napja tart a július elején kezdődött izraeli offenzíva a Gázai övezetben, a fegyveres konfliktusban a legfrissebb hírek szerint hétszáz palesztin vesztette életét, és harmincnégy izraeli halt meg. 

Sepp Blatter FIFA-elnök kedden találkozott a palesztin futballszövetség elnökével, a találkozó után közleményt adtak ki, hogy remélik, a béke hamarosan helyre állhat a térségben, és a futball újra összekötheti egymással az embereket. 

Rovatok