Index Vakbarát Hírportál

Thaiföldre utazott az Evertonnal a Fradi védője

2014. július 24., csütörtök 19:24

Az NB 1.-ből az idei világbajnokságon egyedüliként résztvevő Muhamed Besics elutazott az Evertonnal edzőtáborozni Thaiföldre, írja a Liverpool Echo. A Ferencváros bosnyák válogatott védőjéről már lehetett tudni, hogy a vébé után eligazol, és most nagyon úgy néz ki végül az angol elsőosztályú Evertonnál köt ki. A csapat honlapján is megerősítik, hogy Roberto Martínez edző egy hét múlva, az edzőtábor után mutatja be a sajtónak az új igazolást. A brit lapok szerint Besics átigazolási díja 4 millió font, azaz több mint másfél milliárd forint lehet.

Ha létrejön a transzfer, akkor Besics lehet a legdrágább játékos, aki a magyar első osztályból külföldre igazolt. Hasonlóra tíz éve volt utoljára példa, amikor - pont a 2014-2015-ös szezonra hazatérő - Gera Zoltánt vásárolta meg a West Bromwich Albion a Fraditól másfél millió fontért, vagyis közel 600 millió forintért.

A magyar bajnokságból képességileg toronymagasan kiemelkedő Besicset Bosznia-Hercegovina vébékvalifikációja óta számos csapattal összefüggésbe hozták, nemrég még a szintén angol elsőosztályú Swansea vitte volna ugyanezért az összegért, de szóbahozták a Sevillával, a Chelsea-vel, a Romával és a Celta Vigóval is.

Az Everton tavaly az ötödik helyen végzett az angol bajnokságban, ezért az Európa Liga főtábláján kezdi a nemzetközi kupaszereplést. Besics nem is szerepelt a Ferencváros eddigi EL-meccsein, talán pont ezért is mondhatta Roberto Martínez vezetőedző a Guardiannek, hogy nagyon köszöni a Ferencváros hozzáállását a szerződéskötéssel kapcsolatban.

Rovatok