Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal alázással kezdet a MU-nál, 7-0

2014. július 24., csütörtök 09:41

Még nincs két hete, hogy Louis van Gaal bronzérmet nyert a világbajnokságon a holland válogatottal, szerda éjjel már túl volt első mérkőzésén a Manchester Uniteddel, rögtön kiütéssel kezdett.

A Los Angeles Galaxy volt az ellenfél, ahol korábban David Beckham is játszott. Van Gaal a holland válogatotthoz hasonló rendszerben küldte pályára a Unitedet, Smalling, Jones és Evans volt a védőhármas, a két szélen Valencia és Shaw segített be, Fletcher, Mata és a nyáron érkezett Herrera is a kezdett, elől pedig Rooney és Welbeck játszott. 

Welbeck már a 13. percben megszerezte a vezetést, 25 méterről szépen lőtte ki a jobb alsót, majd Rooney szerzett két gólt a szünetig. 

Manchester United 7-0 LA Galaxy Friendly Match All Goals 2014

A félidőben Van Gaal kilenc játékost cserélt le, csak Herrera és Fletcher maradt a pályán. A csereként beállt húszéves Reece James duplázott, majd Ashley Young is vágott kettőt, mindkét találatot Herrera készítette elő. Az Athletic Bilbaótól érkezett 24 éves spanyol a mezőny legjobbja volt.

„Fantasztikusan játszott ma a csapat. Az edzések alapján számítottam rá, hogy jók leszünk, na de arra nem, hogy ennyire. Meglepetés volt számomra, szép gólokat szereztünk szép támadásokból. Az eredmény mindig számít, önbizalmat adott nekünk. Egy új rendszert próbáltunk ki, és csak két közös edzésen vagyunk túl. Ez nem túl sok, de a fiúk kezdik megérteni, mit várok tőlük. Ha egy csapatom új szisztémában játszik, akkor sokkal jobb 7-0-ra nyerni, mint elveszíteni az első mérkőzést, mert akkor a játékosok megkérdőjelezik a rendszert. De most nincs ilyen problémám" - értékelt Van Gaal a győzelem után. 

A hétvégén kezdődik az International Champions Cup az Egyesült Államokban, a United a Romával, a Real Madriddal és az Interrel is játszani fog. 

Rovatok