Index Vakbarát Hírportál

A Costa Rica-i kapitány mindenkit kirúgott volna a vb után

2014. július 25., péntek 10:31

Costa Rica a világbajnokság negyeddöntőjég jutott, egyszer sem kaptak ki a tornán a rendes játékidőben, ennek ellenére nem folytatja a meglepetéscsapat edzője a munkát.

A kolumbiai Jorge Pinto elmondta, a futballszövetség által kínált feltételek mellett lehetetlen volt a megegyezés. „Arra gondoltam, ennyit érnek a Brazíliában szerzett győzelmek?" - fakadt ki az edző.

„A stábomból nem mindenki osztozik a nézeteimben. Megvoltak a vitáink. Másfél éve az egyik segítőm azt mondta a szövetség elnökének, hogy szabaduljon meg tőlem, mert nem jutunk ki a világbajnokságra. Egy ágyban voltam az ellenséggel másfél évig. Nagyon fáj, hogy el kell hagynom a Costa Rica-i válogatottat, mert kiváló munkát végeztem. Azt kértem, hogy küldjék el a stábot, ezt a kérésem nem akarták teljesíteni."

- mondta Pinto. Eduardo Lee, a szövetség elnöke azt mondta, a Costa Rica-i emberek örökké hálásak lesznek Pintónak, de sajnos nem tudtak megegyezni. 

A közép-amerikai válogatott az egyik legnehezebb csoportba került, de legyőzte Uruguayt és Olaszországot az angolokkal pedig ikszelt, a csoport első helyen ment tovább. A nyolcaddöntőben tizenegyesekkel verték a görögöket, és a negyeddöntőben a hollandoktól is csak a tizenegyespárbajban kaptak ki, történetük legnagyobb sikerét érték el.

A válogatott tizenkét helyet lépett előre a világranglistán, a tizenhatodik hely az övék. 

Rovatok