Index Vakbarát Hírportál

Deco utolsó gólja zseniális, akár a karrierje

2014. július 26., szombat 17:00

A brazil-portugál Deco pénteken gálameccsel zárta le profi karrierjét, két legjobb csapata, az 2004-es FC Porto és a 2006-os Barcelona játszott egymással. A meccs 4-4-gyel zárult, Deco mindkét csapatban futbalozott egy-egy félidőt, és gólt is szerzett mindkét csapatban.

Deco a Barcában kezdett, az 56. percben talált be a Portónak. Rajta kívül Lionel Messi és Samuel Eto'o szerzett Barca-gólt. Utóbbi kettőt is. A második félidő 76. percétől Deco már a Portóban játszott, és 4-3-as Barca-vezetésnél villant zseniálisat. A 89. percben 11-es pontnál belsőzött bele a levegőben szálló labdába. A mozdulattal átemelte a kapust, majd a felső lécről pattan a kapuba a labda.

Deco a Portóban háromszor volt bajnok, három Portugál Kupát és Szuperkupát is begyűjtött, és az UEFA-kupát is megszerezte. A Barcelonába igazolva is sikeres maradt, kétszeres spanyol bajnok és Szuperkupa-győztes lett, és a Bajnokok Ligáját is sikerült megnyernie csapatával. Később a Chelsea-ben szerepelt, amivel angol bajnok lett, és két FA-kupát nyert.

Rovatok