Index Vakbarát Hírportál

FTC: Besics öt évre az Evertoné

2014. július 28., hétfő 17:56 | aznap frissítve

Az angol Premier League-ben szereplő futballklub hivatalos honlapja vezetőhírben számolt be róla, hogy Muhamed Besic öt évre írt alá, a felek a játékos vételárát nem hozták nyilvánosságra, de a The Guardien úgy tudja, négymillió fontért kelt el a védő. Besics csütörtökön csatlakozott a Thaiföldön edzőtáborozó Evertonhoz, és akkor nagyjából biztosra lehetett venni a szerződtetést.

A formalitások még hátra vannak, de az biztos, hogy a bosnyák válogatott védő 2019-ig maradhat a Goodison Parkon, Roberto Martínez vezetőedző megerősítette a szerződtetést és hozzátette, hogy Besiccsel jelentősen erősödött a csapata védelme:

„Egy fiatal játékos, aki hihetetlen sokat fejlődött az elmúlt két évben. A Leicester elleni felkészülési meccsen már játszani fog, azt gondolom a védekező középpálya erőteljes támogatást kapott az érkezésével. A világbajnokságon is bizonyította, hogy egy értékes futballista, a földön és a levegőben is magabiztos, dinamikus és technikailag is nagyon képzett.”

CONFIRMED: Everton sign Muhamed Besic on a five-year deal for an undisclosed fee. pic.twitter.com/7s01R9BbqT

— Everton (@Everton) 2014. július 28.

Besicset korábban több spanyol és angol klubbal hozták szóba, végül az Everton lett a befutó. Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója korábban azt mondta, hogy 2-3 millió euró alatt senkivel sem állnak szóba, így nagyjából sejteni lehet, hogy e körüli összegen váltott csapatot az FTC utóbbi évek egyik legtehetségesebb játékosa, akinek a szerződése 2016. június 30-án járt volna le a zöld-fehéreknél.

Besicset 2012 nyarán a Hamburgtól ingyen szerezte meg a Ferencváros, az akkor kötött megállapodás értelmében a német klubot, valamint a menedzsmentet illeti meg az átigazolási díj hetven százaléka, a fennmaradó harminc százalék pedig a Ferencvárosé.

Rovatok