Index Vakbarát Hírportál

15 perc káosz után nyert a Loki a BL-ben

2014. július 29., kedd 22:37

A Debrecen egy 11-essel 1-0-ra legyőzte a BATE Boriszovot a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén.

A Debrecen  a BATE Boriszovval már két éve is meccselt, akkor 1-1 után, 2-0-s győzelemmel a BATE kiejtette a Lokit a BL-ből.

A BATE erőszakosan kezdett, az első negyedórában könnyedén törte át a debreceni védelmet – nem igazán találták az embereiket a védők –, egymás után alakította ki a helyzeteket, de a befejezések pontatlanok voltak, Volodko ziccert hibázott, majd a kapujából is jól kimozgó Novakovicsnak kellett védeni, a 14. percben Máté mentett fejjel az utolsó pillanatban.

Húsz perc után magára talált a DVSC, többször veszélyeztette a BATE kapuját, a 22.-ben Sidibe fejelte kicsivel kapu fölé Mihelic szögletét. Majd a 38. percben a BATE-s Kagusnak kellett mentenie a gólvonalon.

A második félidő elején is a fehéroroszok irányítottak, de az 55. percben egy szöglet után büntetőhöz jutott a Debrecen. Csernyik kapus elsodorta Sidibét, a csatár pedig határozottan lőtte be a 11-est.

Ibrahima Sidibe 11-ese a Bate Boriszov ellen

A gól után is lendületben maradt a hazai csapat, a végig jól védekező Jovanovicsnak voltak váratlan megindulásai, majd a 60. percben Cserniknek kellett kiütnie Szakály lövését. A BATE megpróbált egyenlíteni, cseréit is bevetette, de nem volt már veszélyes kapuralövése, a DVSC pedig többször kontrázott is.

A legveszélyesebb akciót a 92. percben indították, Boudla és Seydi futotta le a védelmet, de a 16-osnál elbizonytalanodtak, és végül Seydi Csernikbe rúgta a labdát.

A visszavágó augusztus 5-én lesz Boriszovban.

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés:

Debreceni VSC-BATE Boriszov (fehérorosz) 1-0 (0-0)
Debrecen, 11 ezer néző, v.: Marciniak (lengyel)
    gólszerző: Sidibe (56., 11-esből)
    sárga lap: Sidibe (52.), Bódi (82.)

Debreceni VSC:
Novakovica - Jovanovics, Máté P., Mészáros N., Korhut - Mihelics (Bódi, 32.), Zsidai, Varga J., Szakály P. (Bouadla, 80.) - Sidibe, Volas (Seydi, 62.)

BATE Boriszov:
Csernyik - M. Volodko, Filipenko, Hagus, Poljakov - A. Volodko (Karnickij, 81.), Olehnovics, Gordejcsuk (Krivec, 62.), Alekszijevics (Pavlov, 59.) - Rogyionov, Szihnyevics

Slovan Bratislava (szlovák)-Sheriff Tiraspol (moldovai) 2-1 (1-0)
Sparta Praha (cseh)-Malmö (svéd) 4-2 (1-2)

Rovatok