Index Vakbarát Hírportál

Már ma este eldőlhet, mi lesz a magyar kupaősszel

2014. július 29., kedd 15:57

A Debrecen kedd este folytatja Bajnokok Ligája-szereplését, a harmadik selejtezőkörben a fehérorosz BATE Boriszovval találkozik, az első mérkőzést a Nagyerdei Stadionban rendezik. 

Egyik csapat sem játszott jól az előző körben, a debreceniek nagy nehezen átszenvedték magukat a félprofi Cliftonville-en, az északírek azután törtek meg a visszavágó második félidejében, hogy emberhátrányban játszottak. A Loki végül 2-0-ra megnyerte a hazai pályán rendezett meccset, de a legaggasztóbb az volt, hogy a debrecenieknek három félidő alatt egyetlen helyzetet sem sikerült kihasználniuk, pedig lehetőségük bőven volt, egymás után szórakozták el őket. 

A BATE ellen ez már nem nagyon fog beleférni, még úgy sem, hogy a fehérorosz bajnok sokat gyengült azóta, hogy két éve találkozott a magyar csapattal és kiejtette. Elment a legnagyobb név, Alekszandr Hleb, az albán Skanderbeu-t pedig ők is csak szenvedve ejtették ki az előző körben. Otthon 0-0-t játszottak, majd idegenben 1-1-gyel jutottak tovább, tavaly meg kettős vereséggel búcsúztak, a kazah Sahtor Karagandi ejtette ki őket. A BATE így sem annyira gyenge, tizenhárom jelenlegi vagy volt fehérorosz válogatott futballistájuk van, Rogyionov nyolc gólnál jár a bajnokságban, legjobbjuk, a támadó középpályás Krivec viszont nem százszázalékos. 

„A két évvel ezelőtti csapathoz képest változott a keretünk, de a magja megmaradt, és ugyanazt a masszív játékot játsszák, mint akkor. Sokat elmond, hogy a góllövőlista első három helyezettje ebben a csapatban játszik" – nyilatkozta a debreceniek edzője, Kondás Elemér. 

A DVSC-nek sem sikerült jól a nemzetközi szereplés a múlt szezonban, a többi magyar csapathoz hasonlóan augusztusban már ők sem voltak versenyben, miután az EL-ben a norvég Strömsgodset 5-2-es összesítéssel ejtette ki őket, két éve meg a belga Club Brugge 7-1-es összesítéssel ment át a magyar csapaton. 

Arról is dönthet a párharc, hogy lesz-e nemzetközi kupameccs ősszel Magyarországon, hiszen ha a Debrecen továbbjut, akkor már biztosan csoportrésztvevő az EL-ben, de a Bajnokok Ligája csoportköréért is versenyben marad, igaz, azért már jóval erősebb ellenfél jön. Az Európa Liga még úgyis meglehet, ha a BATE kiejti, de akkor még játszani kell a csoportkörért.

A Diósgyőr is versenyben van még az EL-ben, ám jóval erősebb ellenfelet kapott, az orosz Krasznodart kellene vernie. A Ferencvárost a Rijeka ejtette ki az előző körben, mindkét meccset nyerték a horvátok, a Győrt pedig 3-1-es összesítéssel búcsúztatta a svéd IFK Göteborg. 

Az U19-es válogatott gyenge Eb-szereplése és a kupakiesések után a Debrecen továbbjutása javíthatna valamit az egyre siralmasabb összképen. 

Rovatok