Index Vakbarát Hírportál

Nem emelek ki senkit a Debrecenből, nem tudok, az albánok ellen is nehezebb volt

2014. július 30., szerda 10:21

A Debrecen egy 11-essel 1-0-ra legyőzte a BATE Boriszovot a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén, kis előnnyel utazhat a fehéroroszországi visszavágóra.

A BATE játékosai magabiztosak, nem voltak elájulva a DVSC játékától.

A csatár Nyikolaj Szignyevics nyilatkozatát a csakfoci.hu idézi. „Az első félidőben jól futballoztunk és több helyzetet alakítottunk ki, ezeket nem lőttük viszont be. Úgy tűnt, az ellenfél nem számított arra, hogy már az idegenbeli meccsen ilyen kezdeményezőek leszünk. A peches tizenegyes mindent megváltoztatott, a Debrecen két helyzetből megnyerte a meccset. Nem hinném, hogy lehetetlen lenne hazai pályán 2-0-ra nyernünk. A 0-1 ellenére úgy érzem, 50-50 százaléka van a továbbjutásra mindkét csapatnak. Nem olyan nagy előny ez, mindenesetre be kell találnunk hazai pályán. Természetesen egy 2-1-es vereség egy fokkal jobb lett volna, hiszen nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy nehogy gólt kapjunk a visszavágón. Képzett csapat a magyar, és a védelemről is elmondható, hogy minőségi játékosokból áll, de egy pillanatra nem éreztem áthatolhatatlannak a falat.

Az volt az érzésem, hogy a Skenderbeu ellen nehezebb volt játszani.

Magától értetődő, hogy a Debrecennel is el kellene bírnunk."

A védő Gyenyisz Poljakov még ennyire sem udvariaskodott. „Természetesen csalódottak vagyunk, hiszen nem erre az eredményre számítottunk. A meccs nagy részében mi irányítottuk a játékot, mégis kikaptunk. Nincs más választásunk, nyerni kell hazai pályán.

Nem szeretnék senkit kiemelni az ellenfélből, mert senkit nem tudnék.

A hazaiak szinte kizárólag a pontrúgásokra építettek. Az biztos, hogy gondjaink vannak a rögzített helyzeteknél, erre megoldást kell találni. Abban biztos vagyok, hogy a büntetőnél a Debrecen csatára a tizenegyesre játszott. Arra várt, hogy a kapusunk hozzáérjen. De semmi katasztrofális nem történt, kettőt kell lőnünk otthon, ami nem lehetetlen."

A BATE vezetőedzőjét, Alekszander Jermakovicsot a DVSC honlapja idézi, ő az eredményt kivéve mindennel elégedett volt. „Jól éreztük magunkat az elmúlt két napban Debrecenben, minden tetszett, kivéve a meccs eredménye. Amire számítottunk, azt kaptuk. Színvonalas, jó iramú meccset játszottunk. Sajnáljuk, hogy nem használtuk ki a lehetőségeinket. A visszavágóig van időnk, hogy átgondoljuk, mi az, amit jobban tudnánk csinálni, meg kell oldanunk azokat a feladatokat, amiket most nem sikerült. Hazai pályán is ugyanolyan nehéz meccsre számítok, de vannak rejtett lehetőségeink. Valamennyire csökkentek az esélyeink, de ha a Debrecen hazai pályán tudott nyerni, ugyanez nekünk is sikerülhet, így optimistán várjuk a visszavágót. Reméljük, otthon telt ház előtt léphetünk pályára."

Rovatok