Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal megint trükközött a 11-esekkel

2014. július 30., szerda 14:37

A holland edző szerint a ManUnited eddigi legjobb meccse volt, bár csak büntetőkkel verték az Intert.

Louis van Gaal, a Manchester United holland vezetőedzője megint előkapta a kapuscserés trükkjét a tizenegyespárbaj miatt, igaz, most nem volt akkora dráma, mint a világbajnokságon Jasper Cillessen és Tim Krul cseréjével, hiszen David de Geát már a félidőben pályára küldte, hogy ha esetleg döntetlen lesz a meccs vége, ő védje a tizenegyeseket.

Van Gaal tippje be is jött, hiszen 0-0 lett a találkozó a rendes játékidőben, így a spanyol kapus lehetőséget kapott, ám nem tudott hárítani egyetlen büntetőt sem. Igaz, így is nyertek, hiszen sorban Ashley Young, Javier Hernandez, Tom Cleverley, Kagava Sindzsi és Darren Fletcher is betalált, míg az Internél Fredy Guarin, Yann M'Vila és Szafir Taider jó rúgásai után Marco Andreolli a felső kapufát rúgta telibe, ezzel az angolok 5-3-ra nyertek.

United-Inter tizenegyespárbaj

De Gea egyébként M'Vila lövésénél közel volt a hárításhoz, de a tenyeréről a felső lécre, majd onnan a kapuba került a labda. A becserélését egyébként ezzel indokolta Van Gaal: „Tegnap gyakoroltuk a tizenegyeseket, illetve az egész folyamatot. Ezért védett De Gea a második félidőben, mert a négy kapus közül ő a legjobb a büntetőknél.”

A United egyelőre hibátlan az amerikai túrán, háromból három mérkőzést nyertek, szombaton pedig még az eddigieknél is nagyobb mérkőzés vár rájuk, ugyanis a michigani Ann Arborben a Real Madriddal játszanak, ami egyelőre csak szenved a sztárjai nélkül.

Rovatok