Index Vakbarát Hírportál

Mindkét 11-eshez odaállt, mind a kettőt kihagyta a BL-ben

2014. július 31., csütörtök 10:29

A lengyel Legia Warszawa győzelme volt a legnagyobb meglepetés szerda este a Bajnokok Ligája selejtezőiben, a varsóiak hazai pályán ütötték ki a skót Celticet. 

Pedig a 8. percben a vendégek megszerezték a vezetést, McGregor lőtt szép gólt tizennyolcról. A Legia hamar egyenlített, a szerb Radovics talált be, a 36. percben pedig ő szerezte meg a vezető találatot is. A Celtic a szünet előtt emberhátrányba is került, a nigériai Ambrose utolsó emberként vágta fel az egyik legiást, egyből kiállították. 

A második félidőben megvolt a hazai fölény, tizenegyest is kiharcoltak, de a szerb Vrdoljak rettenetesen találta el a labdát, kimaradt a büntető. Sokáig úgy tűnt, nem sikerül növelni az előnyt, aztán a hajrában megint Radovics játszott nagyot, a szélen többször megforgatta az egyik celticest, a beadása után Zyro fejelt a kapuba, már 3-1-re vezettek.

A lengyelek két perc múlva megint büntetőt kaptak, ez már kevésbé tűnt jogosnak, de utólag mindegy volt, Vrdoljak most is hibázott. Ez sem volt jó lövés, Forster kapus simán védte. 

Legia Warszawa vs Celtic Glasgow FC 4-1

A legvégén mégis sikerült belőni a negyediket, a 91. percben Kosecki beadása után Broz helyezett pazarul a hosszúba. A Legia 4-1-re verte a Celticet, amely rendszeres BL-résztvevő szokott lenni, ha a varsói csapat belövi legalább az egyik büntetőt, elég biztos lenne a továbbjutásuk.  

Eredmények, 3. forduló, 1. mérkőzések:

Bajnokok ága:

Legia Warszawa (lengyel)- Celtic Glasgow (skót) 4-1 (2-1)

Aalborg (dán) - Dinamo Zagreb (horvát) 0-1 (0-0)

NK Maribor (szlovén) - Makkabi Tel-Aviv (izraeli) 1-0 (0-0)

Ludogorec (bolgár)- FK Partizan (szerb) 0-0

FK Aktobe (kazah) - Steaua Bucuresti (román) 2-2 (0-1)

Qarabag FK (azeri) - Salzburg (osztrák) 2-1 (1-0)

HJK Helsinki (finn) - APOEL (ciprusi) 2-2 (2-0)

Nem bajnokok ága:

Grasshoppers (svájci)-Lille (francia) 0-2 (0-1)

Feyenoord (holland)-Besiktas (török) 1-2 (0-1)

Standard Liege (belga)-Panathinaikosz (görög) 0-0

AEL Limasszol (ciprusi)-Zenit (orosz) 1-0 (0-0)

Rovatok