Index Vakbarát Hírportál

15 évesen 3 gólja van, harminc klub vinné

2014. augusztus 1., péntek 19:03 | aznap frissítve

Martin Odegaard ugyan még csak 15 éves, de máris ő a norvég első osztály, és az egész norvég foci egyik legnagyobb sztárja.

A tini májusban között profi szerződést a Strömsgodsettel, ahol eddig 11 bajnokin 3 gólt lőtt, ráadásul nem is csatár, hanem támadó középpályás. Odegaard saját bevallása szerint a Liverpoolnak szurkol, ám Nagy-Britannián belül egy másik csapathoz, a Celtichez is szívesen igazolna, azt ugyanis a Strömsgodset korábbi edzője, Ronny Deila irányítja, akivel együtt dolgozott még a tavasszal, nála mutatkozott be a felnőttek között is.

Martin Odegaard első gólja

A játékos már 14 évesen bekerült a klub ificsapatába, de a felnőttek között is edzhetett párszor, sőt, tavaly nyáron a Manchester United és a Bayern München is meghívta próbajátékra, de járt már a Stuttgartnál is, és állítólag a Manchester City is tesztelte már.

Az első osztályban április közepén, az Aalesunds ellen mutatkozott be, a legfiatalabb játékos lett, aki pályára lépett a Tippeligában, majd egy hónap múlva a Sarpsborg 08 elleni góljával a norvég bajnokság legfiatalabb gólszerzője is lett. Legutóbb, a Sandnes Ulf elleni idegenbeli meccsen gólt szerzett, gólpasszt is adott, illetve egy tizenegyest is kiharcolt, bár azt kihagyta a csapata. Emellett pedig a Steaua Bucuresti elleni BL-selejtezőben is lehetőséghez jutott, igaz, csak öt percet kapott.

Martin Odegaard a csodagyerek

A játékos apja, a korábbi profi labdarúgó Hans Erik Odegaard szerint már több mint 30 klub érdeklődött, hogy leigazolnák, bár konkrét neveket nem mondott a Verdens Gang norvég lapnak, csak annyit, hogy "mindegy, kit tippelne, szinte biztos, hogy már hívott minket."

A VG kisebb nyomozás után kiderítette, hogy a Juventus, az Ajax, a PSG, mindkét manchesteri csapat, a City és a United, illetve a Barcelona és Real Madrid is leigazolná Odegaardot.

Rovatok