Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal bedurvul, mindenhova kamerákat rakat a Unitednél

2014. augusztus 1., péntek 11:48

Louis van Gaal telerakatta HD-kamerákkal a Manchester United carringtoni edzőközpontját a napokban, hogy a tréningek minden egyes pillanatát vissza tudja nézni. 

Az angol sajtóban már arról írnak, hogy a nyáron érkezett holland szakember kémkedni fog a futballistái után, mert a felvételeken azt is észreveheti, ha valaki fintorog egy-egy gyakorlat miatt. 

A védő Jonny Evans azt mondta, a csapat sok pénzt ölt a rendszer kiépítésébe (a Sun félmillió fontról ír), de ez csak a javukra válik, mert így edzőjük mindent aprólékosan áttanulmányozhat. 

A holland szakember állítólag azt is előírta játékosainak, hogy kizárólag angolul beszéljenek egymással, még a légiósok sem beszélhetnek más nyelven egymás között, legyen szó bármilyen csapateseményről, foglalkozásról. A csapat menzáján pedig körasztalokat rakatott be a régiek helyett, ezzel akarja ösztönözni a futballistáit, hogy többet kommunikáljanak egymással. 

Van Gaal a világbajnokság után vette át a Unitedet, azóta többször is igyekezett éreztetni a játékosokkal, ő a főnök, és a saját módszerei szerint fog dolgozni. A napokban azt nyilatkozta, korábbi csapatainál az első három hónapban csak szenvedett, aztán kezdték megérteni a futballistái, hogy mit vár tőlük.

A Manchester United a következő felkészülési meccsét szombat este játssza az amerikai Bajnokok Kupáján, a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid lesz az ellenfél. 

Rovatok