Index Vakbarát Hírportál

A Videoton eddig még gólt sem kapott

2014. augusztus 2., szombat 18:29

A Videoton és a Dunaújváros 2003. április 26-a után először játszott ismét egymással. Akkor 4-0-ra nyert a Videoton, és ezt a futball NB I. második fordulójában is majdnem sikerült elérni. Ezúttal csak 3-0 lett a fehérváriaknak, de a különbség sokkal nagyobb volt a két csapat között.

Rövid ismerkedés után a Videoton ragadta magához a kezdeményezést. Az április 5. óta veretlen hazai csapat a 19. percben szerzett vezetést. Kleinheisler ugratta ki tökéletesen, a leshatáron helyezkedő Oliveirát, aki ügyesen gurított el Nagy Gergely mellett.

A gól után sem adta fel a Dunaújváros, Zsótér révén és főleg a bal oldalon volt néhány veszélyes támadásuk, egyszer pedig Calatayudnak kellett nagyot nyújtózkodnia. Míg a másik oldalon Nikolics Nemanja okozta a legtöbb gondot, egyszer csak a kapussal állt szemben, de rossz döntést hozott.

A második félidőben is Nikolics maradt a főszereplő. Előbb teljesen üresen maradt, de Gyurcsó nem passzolt neki, aztán ugyanez volt a szituáció, csak fordított a leosztás, most Nikolics nem passzolt. Az 56. percben aztán tökéletesre sikeredett minden, Sándor Györgytől indult az akció, Nikolic tette vissza a kiugró középpályásnak, aki a kapust is elfektetve lőtte be.

Nikolics aztán végképp a meccs hőse lett. A legveszélyesebb fehérvári csatár Gyurcsó kipattanó lövését lőtte be középről a 62. percben. Az utolsó félóra is inkább lendületes Videoton-támadásokról, fölényben játszó hazaiakról, a néhány száz, saját magát szórakoztató - tornamutatványokat végző - szurkolókról szólt.

A végén még Feczesin Róbert is bemutatkozott, 2010. május 23-a után játszott megint hazai bajnoki meccset, A Videoton végül simán nyert, még gólt sem kapott, két meccs után két 3-0-s győzelemmel áll a bajnokság élén, míg az újonc Dunaújváros 0-6-tal jelenleg az utolsó.

OTP Bank Liga, 2. forduló:

Videoton FC – Dunaújváros PASE 3-0 (1-0)

Székesfehérvár, 2310 néző, v.: Bognár T.

gólszerzők: Oliveira (19.), Sándor Gy. (56.), Nikolics (62.)

sárga lap: Oliveira (45.), Stopira (58.), illetve Gavric (78.), Godslove (85.), Kocsis G. (89.)

Videoton: Calatayud – Brachi, Juhász R., Vinícius, Stopira – Sándor Gy., Trebotics (Simon Á. 39.) – Gyurcsó (Feczesin 79.), Kleinheisler, Oliveira (Álvarez 60.) - Nikolics

Dunaújváros: Nagy G. – Gavric, Farkas V., Szekeres A., Csehi T. – Lázár Zs. (Kocsis G. 72.), Petneházi – Jakab, Böőr (Godslove 63.), Zsótér – Urbin (Pascua 67.)

Nyíregyháza Spartacus FC - MVM Paks 0-3 (0-2)

Nyíregyháza, 2245 néző, v.: Szabó Zs.

gólszerző: Eppel (17.), Heffler (41.), Könyves (75.)

sárga lap: Rubus (40.), Póti (89.) illetve Kecskés (47.) Kovács (89.)

Nyíregyháza: Balogh - Patály (Lázár, 72.), Rubus, Póti, Jánvári - Abdouraman, Spitzmüller (Kostic, a szünetben), Pákolicz, Rezes (Koller, a szünetben) - Pekár, Bajzát

Paks: Molnár - Gévay, Kovács, Báló, Kecskés, - Heffler, Tamási (Fiola, 65.) , Eppel (Kulcsár 78.), Bertus - Bartha, Könyves (Hahn 90.)

Kecskeméti TE-Szombathelyi Haladás 0-1 (0-1)

Kecskemét, 1411 néző, v.: Farkas 

gólszerző: Nagy O. (2.)

sárga lap: Bebeto (31.) Pilipovic (35.) illetve Szakály (11.) Fehér (51.) Katona (63.) Halmosi (90.)

Kecskeméti TE: Tujvel - Botka, Karan, Lovric, Polyák - Szivacski (Patvaros a szünetben), Savic (Tölgyesi 62.), Pilipovic - Balázs, Bebeto, Gréczi (Novák a szünetben)

Szombathely: Rózsa - Medgyes (Schimmer 72.), Fehér, Dvorschák, Devecseri, Katona (Jancsó 83.) - Nagy O. (Gaál 76.), Jagodics, Szakály, Halmosi - Radó

Rovatok