Index Vakbarát Hírportál

Az Arsenal 5-1-gyel KO-zta a Benficát, Sanchezt tombolva fogadták

2014. augusztus 3., vasárnap 08:56

Nagy estéje volt az Arsenalnak a Benfica elleni Emirates Cup-meccsen szombaton, kiütötték a portugál Benficát, és bemutatkozott a legnagyobb nyári igazolás is.

Arsene Wenger a kezdőbe jelölte huszonegy éves francia játékosát, Yaya Sanogót, a támadó a 26. percben Ramsey passza után szép gólt szerzett sarokkal. Annyira belelendült, hogy ezután még hármat rámolt be a portugáloknak, remekül használta ki a lehetőségeit. Szép gólt rúgott a vb egyik felfedezettje, a Costa Rica-i Joel Campbell, még az első félidőben kapásból vágta be a labdát, nem sokkal később pedig gólpasszt adott Sanogónak. 

Arsenal Vs Benfica 5-1 All Goals

A 49. percben már 5-0 volt az állás, a Benfica 62.-ben rúgott egyet, Gaitan talált be. Bemutatkozott a mérkőzésen, a legnagyobb nyári igazolás, a Barcelonától érkezett Alexis Sanchez is, óriási ünneplést csaptak az Arsenal-szurkolók, amikor beállt. A chilei vigyorogva lépett a pályára, volt néhány látványos megmozdulása az utolsó húsz percben. 

Alexis Sánchez Makes Arsenal Debut vs Benfica - Emirates Cup

A végeredmény 5-1 lett, a győzelem után Arsene Wenger beszélt dicsérte játékosait. "Sanogo a múlt évben érkezett ingyen, nagyon keményen dolgozott az első fél évben, januártól ez már meg is látszott rajta. Most már szeretnénk, ha maradna. Campbell remekül játszott, tetszik, ahogy futballozik, jól bánik a labdával, kreatív. Egyénileg kivételes és közben csapatjátékos is, ritka ilyet találni".

Az edző Sanchezről azt mondta, hogy még nem teljesen fitt, de húsz perc alatt megmutatta, milyen veszélyes. A vasárnapi meccsen, ahol a Monacóval játszanak már egy félidőre küldi pályára. 

Rovatok