Index Vakbarát Hírportál

Felejtsd el Ronaldót, másold Müllert

2014. augusztus 5., kedd 10:12

Az exarsenalos Thiery Henry szerint a gyerekeknek nem Lionel Messit vagy Cristiano Ronaldót kellene példaképnek tekinteni a modern futballban, hanem Thomas Müllert vagy Franck Ribéryt. Amit a két utóbbi játékos elért, arra mások is képesek lehetnek. Bár nem feltétlenül látványos, amit csinálnak, mégis nagyon hasznosan játszanak.

„A biciklicselek és trükkök nem a játékról szólnak. A játék az, amit Thomas Müller csinál. Ha fiam lenne, és most akarna játszani, azt mondanám neki, figyeld Ribéryt, nézd, mit csinál Müller. Amit Ronaldo és Messi tesz, az nem emberi. Ne is próbáld másolni őket. De Ribéryvel és Müllerrel megteheted."

„Amit Müller tett a világbajnokságon, arról nem beszélnek, pedig nagyon is kéne. A legjobb szellemben futballlozott, védekezett, támadott, tartotta a labdát, ha azt kellett, visszahúzódott, ha arra volt szükség. Ha meg be kellett fejezni az akciót, megtette. Nem csinál biciklicseleket, de amikor teljesíteni kell, akkor tud. Azt teszi, amit a játékban kell" – méltatta a némete a New York Red Bull játékosa.

Rovatok