Index Vakbarát Hírportál

Bouadla nem gondolkodott, mindent megváltoztatott

2014. augusztus 6., szerda 09:11

A Debrecen hiába vezetett a BATE Boriszov otthonában, Selim Bouadla kiállíttatta magát az első félidőben, azután pedig a fehéroroszok játszottak előnyben. A hazaiak végül a 94. percben szerezték meg a továbbjutást érő gólt a Bajnokok Ligája selejtezőjében, 3-1-re nyertek. 

Kondás Elemér, a Debrecen edzője is kiemelte Bouadla kiállítását. „Tudtuk, hogy a BATE egy nagyon erős csapat. Ma másmilyen felfogásban és taktikával játszottunk, mint az első meccsen, mert láttuk, hogy a riválisunk is váltott, tudtuk, hogy nagyon kemény meccs vár ránk. Szerintem a meccs kulcsmozzanata a kiállítás volt, Bouadla nem gondolkodott, az mindent megváltoztatott, hatvan percig kellett emberhátrányban futballoznunk” - idézi a Csakfoci.hu a debreceni edzőt.. 

Alekszandr Jermakovics, a BATE Boriszov vezetőedzője a fehérorosz futball nagy napjáról beszélt a hosszabbításban kiharcolt továbbjutás után. „Olyan játékosaink is voltak a pályán, akiknek a szereplése is kérdéses volt még a meccs előtt. De igazi harcosokként küzdöttek, és briliánsan játszottak. Köszönöm a bátorságukat! Tartottunk a Debrecen kontráitól és két magas támadójuktól, néha a három középső emberünk nem is bírt velük. De végül szerencsére jól alakultak a dolgok. Egy áldás, egy hihetetlen boldogság ez a győzelem az egész fehérorosz futball számára.”

A BATE 3-2-es összesítéssel ment tovább, és játszhat a BL-főtábláért, a Debrecen meg az Európa Liga-csoportkörért, de ott sem lesz könnyű dolga, nagy csapatokat, akár az Intert vagy a Tottenhamet is kaphatja a rájátszásban.

Rovatok