Index Vakbarát Hírportál

Még a nyugodt búcsúra sem volt esélye a Diósgyőrnek

2014. augusztus 7., csütörtök 20:03

Kettős vereséggel esett ki a Diósgyőr az Európa Liga selejtezőjének harmadik köréből. Az első meccsen elszenvedett 5-1-s vereség után 3-0-ra kapott ki a visszavágón az FK Krasznodartól.

Semmi rendkívüli nem történt, a diósgyőri 5-1-s vereség után, az FK Krasznodar hazai pályán is magabiztosan nyert. Most csak 3-0 lett a végeredmény, de ezúttal még annyi lehetőségünk sem volt, mint az első meccsen. Simán nyert az orosz csapat, már csak a Debrecen maradt egyedül az európai kupaporondon.

Rövid ismerkedés után a Krasznodar rögtön átvette az irányítást és a szenegáli Kanoté révén már első percektől veszélyes volt. Harminc percig bírta a diósgyőri védelem, amikor az afrikai csatár megszerezte az első gólt.

Igazából esélyünk sem volt, hogy bármennyire is kozmetikázni tudjuk akár az első meccs, akár a visszavágó eredményét. Az első félidőben mindössze egyetlen kaput eltaláló lövése volt.

A második félidőre sem sikerült felpörögni, még annyira sem, hogy méltó ellenfelek legyünk. Küzdött és harcolt a Diósgyőr, de ez borzasztó kevés volt, óriási volt a tudásbeli különbség. Kanote egy óra játék után végképp eldöntötte a meccset, és még annak sem lehetett igazán örülni, hogy a második gólja után nem sokkal lecserélték.

Jött két brazil, elsősorban a nyolcmilliós Joazinho és Ari, akik összehozták a harmadik krasznodari gólt, és ehhez már végképp semmi közünk nem volt. Rossz volt látni, ahogy cikáznak át közöttünk a zöldmezes orosz játékosok.

Végül úgy esett ki a Diósgyőr 8-1-es összesítéssel, kettős vereséggel az Európa Ligából, hogy nyugodtan kijelenthető, ez ellen a csapat ellen még a legerősebb összeállításában sem tudott volna tenni semmit.

Már csak a Debrecen maradt versenyben az európai porondon, a Loki sorsa pénteken egy óra után dől el, akkor sorsolják az Európa Liga playoffkörét.

EL-selejtező, 3. forduló, visszavágó

FK Krasznodar (orosz)-Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)

Krasznodar, 4500 néző, v: Christian Dingert

gólszerzők: Konaté (30., 55.), Ari (86.)

sárga lap: Kádár (31.), Bori (41.)

Továbbjutott: Krasznodar, kettős győzelemmel, 8-1-es összesítéssel.

Krasznodar: Szinyicin - Markov, Granqvist, Martinovics, Burmisztrov - Laborde (Joaozinho, 61.), Pomerko, Konate (Agejev, 77.) - Petrov, Wanderson (Ari, 61.), Izmajlov

Diósgyőr: Rados - Okuka, Debreceni, Kádár, Németh M. - Egerszegi (Bognár, 39.) - Bori, Nikházi, Gosztonyi (Bacsa, 70.) - Marjanovic (Csirszki, 70.), Takács T.

Rovatok