Index Vakbarát Hírportál

Most már mindegy, játsszunk egy jót

2014. augusztus 7., csütörtök 14:56

Nagy csodára ne számítson senki, a Diósgyőr a hazai, Krasznodar elleni 5-1-es vereség után a tisztes helytállás reményében utazott el az oroszországi Európa Liga-selejtező visszavágóra. Nem csak az első meccsen látott különbség miatt reménytelen a helyzet, a DVTK alapemberei közül öten szenvedtek olyan sérülést, amely miatt el sem utaztak Krasznodarba.

A magyar csapat szakvezetője, Tomiszlav Szivics a meccs előtti sajtótájékoztatón elmondta, a parányi reményt az adja, hogy most már mindenki felszabadultan és nem az eredmény terhe alatt futballozhat. A csapatának egyetlen célja maradt, hogy játsszon egy jó meccset, és ha lehetőség van, valamelyest javítson az eredményen.

Ami a négygólos különbségen túl a veszteségeket illeti, Bárczi Dávid lábujjtörést, Antal Botond és Elek Ákos részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, Senad Husic és Miroszlav Grumics is sérült, mindegyik játékos Miskolcon gyógyul.

Szivics a pénzügyeket is szóba hozta, mint a két csapat közti jelentős különbséget. Tény, hogy beszédes számadatok a transfermarkt.de kimutatása, ezek szerint a FK Krasznodar játékoskerete pontosan tízszer annyit ér, mint a Diósgyőré. Sőt, az oroszok két brazilja, Joazinho és Wanderson egyenként többet ér, mint a DVTK teljes kerete.

A mérkőzés magyar idő szerint este hatkor kezdődik, a találkozót a német Christian Dingert vezeti majd. A visszavágóról az Indexen élő, szöveges online-közvetítés olvasható.

Rovatok