Index Vakbarát Hírportál

Óriási potyával indított a Barca új kapusa

2014. augusztus 7., csütörtök 10:23

A Barcelona a harmadik nyári felkészülési meccsén a harmadik kapusával kezdett: sorban Jordi Masip, Marc-André ter-Stegten, majd szerdán a Napoli ellen Claudio Bravo kapott lehetőséget (1-0). Utóbbi kettőt idény nyáron vásárolták a klubtól távozó Pinto és Victor Valdes helyére az idei szezonra, ám a szerdai produkciót elnézve hamar hátrányba kerülhetett a chilei a kezdőpozícióért folyó versenyben.

Pedig a az első negyedóra végén még egy hatalmas védéssel indította barcás pályafutását, amikor a szlovák Marek Hamsik fejesét tolta ki a bal felsőből. A hajrára viszont elfáradhatott kicsit fejben, hiszen előbb egy hazaadást vett át picit hosszan, ami után kétségbeesetten kellett felszabadítania. Ám ezt is rossz helyre tette, Blerim Dzemailit találta meg, aki jó 40 méterről kapura is célzott.

Nem volt védhetetlen a lövés, ezt az is jól mutatja, hogy Bravo erőlködés nélkül odaért rá, de sikerült olyan szerencsétlenül beleérnie, hogy a labda átment a kezei között.

Napoli-Barcelona 1-0

A Barcelona egyébként meglehetősen tartalékosan játszott, bár kezdett Gerard Piqué, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Pedro és a szintén idén igazolt Ivan Rakitic is, ám Dani Alves, a sérült Neymar, az eltiltott Luis Suárez, illetve Lionel Messi még a kispadon sem volt ott.

Rovatok