Index Vakbarát Hírportál

A Celtic 1-6-tal kiesett, aztán visszajutott a BL-be

2014. augusztus 8., péntek 11:34

A lengyel Legia Warszawa hazai pályán 4-1-re nyert a Celtic ellen a Bajnokok Ligájában, majd a selejtező visszavágóján 2-0-t játszottak, ám utólag mégis kiestek egy buta adminisztrációs hiba miatt.

A második mérkőzés 86. percében becserélték azt a Bartosz Bereszynskiegót, aki még az előző szezon végén kapott hárommeccses eltiltást egy piros lap miatt. A lengyel klub viszont elfelejtette nevezni a védőt az St. Patrick's ellen, így eltiltásából csak két meccset töltött le, ennek ellenére mégis becserélték ők szerdán.

Emiatt az UEFA vizsgálatot is indított a csapat ellen, a fegyelmi szabályzat 21-es pontja szerint pedig abban az esetben, ha az egyik fél olyan játékost küld pályára, aki erre nem jogosult, és a másik fél óvást nyújt be emiatt, akkor törölhetik a mérkőzést, melyet a vétkes fél 3-0-ra veszít el.

A Celtic pedig a 3-0-s győzelemmel tovább is jutott idegenben lőtt gólokkal, hiszen Lengyelországban 4-1-et játszottak.

Ráadásul nem ez volt az első eset, amikor a Celticet az ellenfél hibája mentette meg, hiszen 2011-ben az Európa Ligában a Sion 3-1-es összesített eredménnyel ugyan legyőzte őket, de mivel öt olyan játékos is pályára lépett náluk, akinek nem szabadott volna, kizárták a svájciakat.

2012-ben volt már hasonló eset a mostanihoz, akkor az Arsenal Kijev vesztett az EL harmadik selejtezőkörében 3-0-ra egy meccset utólag, amiért pályára küldte Eric Matoukout, aki szintén nem töltötte le az eltiltását az ND Mura 05 elleni mérkőzésig.

Rovatok