Index Vakbarát Hírportál

A Celticet nem érdekli a BL-ért könyörgő Legia

2014. augusztus 11., hétfő 11:17

A lengyel Legia Warszawát adminisztrációs hiba miatt kizárták a Bajnokok Ligája-selejtezőjéből, holott 6-1-es gólaránnyal kiejtették a jóval esélyesebb skót Celticet.

A varsóiak azóta hiába keresik az összes csatornán a Celtic-vezetőségét, hogy próbálják meg újratárgyalni a történteket, senki nem reagál a megkerséseikre, pedig telefonon és már twitteren is próbáltak együttműködésre bírni őket.

A Legia társtulajdonosa, Dariusz Mioduski levelében azt írta a Celticnek, hogy Varsóban vagy Glasgow-ban üljenek le tárgyalni, hátha sikerül megoldani valahogy ezt a problémát. Azt szeretné elérni, hogy a két klub közösen adjon ki egy közleményt az UEFA fegyelmi bizottságának címezve. Mioduski szerint botrányos döntést hozott az európai szövetség, ezért is kéri a celticeseket, hogy legyenek hűek 126 éves tradícióikhoz, és működjenek együtt. 

A kitiltás után a Celticet irányító norvég Ronny Deila üzent kollégájának és honfitársának, a Legia-vezetőedző Henning Bergnek, „nagyon sajnálom a Legiát, és ottani barátaimat, nagyon furcsa döntés született", mondta. A vezetőség viszont még nem lépett. 

A legiások a második mérkőzés 86. percében becserélték azt a Bartosz Bereszynskiegót, aki még az előző szezon végén kapott hárommeccses eltiltást egy piros lap miatt. A lengyel klub elfelejtette nevezni a védőt az St. Patrick's ellen, így eltiltásából csak két meccset töltött le, ennek ellenére mégis becserélték ők. Hiába nyertek az otthoni 4-1 után 2-0-ra a második meccsen is, az UEFA az utóbbit 3-0-val a skótoknak adta, így 4-4-gyel, idegenben lőtt góllal a Celtic ment tovább. Ha a Legia az első meccsen két kihagyott tizenegyeséből legalább egy bemegy, akkor viszont még így is ők mentek volna tovább. 

Egyébként magyar csapat is járt már hasonlóan, mint a Legia. A Debrecen 2010-ben kettős győzelemmel ejtette ki a bolgár Litex Lovecset, és jutott be az Európa Liga csoportkörébe. Csakhogy a visszavágó utolsó perceiben pályára küldték Máté Pétert, akiről utólag kiderült, nem nevezték a találkozóra.

A Debrecen végül pénzbüntetéssel megúszta a dolgot, és játszhatott az Európa Liga csoportkörében, a varsóiak is valami hasonlót szeretnének most elérni valószínűleg. De egy eltiltott játékos szerepeltetése után erre jóval kevesebb esélyük van, mintha egy nem nevezettet küldtek volna pályára. 

Rovatok