Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo duplával kezdett, a Realé az Európai Szuperkupa

2014. augusztus 12., kedd 22:50

A Real Madrid a nagy nyári igazolással, James Rodriguezzel a kezdőben lépett pályára, ott volt Cristiano Ronaldo, és a szintén új szerzemény, a világbajnok Toni Kroos is. 

Az első lövés Ronaldóé volt, aki augusztus elején állt rendesen munkába, az edzéseken viszont már megmutatta, egyre jobb formában van. Ebben a próbálkozásában még nem volt nagyobb veszély, Beto vetődve simán fogta. Az EL-győztes Sevilla fegyelmezetten védekezett, Bale-ék főleg távoli lövésekkel próbálkoztak. 

A 13. percben Cristiano Ronaldo végezhetett el szabadot tizennyolcról, a hosszúba akart lőni, nem sokkal ment fölé, ráadásul a sorfalban álló egyik sevillás kezét súrolta a lövés, de nem kaptak tizenegyest a madridiak. Nem sokkal később egy gyors kontrát vezettek a realosok, a beadásra Bale érkezett, akrobatikus mozdulattal ért bele a labdába, de elakadt Suarezben. 

Villant a Sevilla is, egy eladott labda után Vitolo tört be a tizenhatoson belülre, aztán éles szögből lőtt, Casillas szögletre ütötte, egymást érték a helyzetek a félidő közepén. A következő lehetőség megint Ronaldóé volt, Kroostól kapott labdát, elhúzta védője mellett, de nem sikerült Beto lábai között a kapuba találni. Egy perccel később már betalált, Bale jól tekert középre, az ötösnél érkezett a portugál, aki közelről bevágta, megvolt a vezetés. 

CR a Sevilla ellen

A 34. percben Coentrao kis híján összehozott egy gólt a Sevillának, rettenetesen sikerült a felszabadítása, ezzel került helyzetbe Carrico, Casillas védte a közeli lövést. A folytatásban Bale, Benzema, James és Ronaldo továbbra is rengeteget volt mozgásban.

A Sevilla kolumbiai válogatottja, Bacca lövése nyitotta a második félidőt, aztán Ronaldo megrúgta a második gólját. Benzema passza után védhetetlenül bombázott, Beto csak belekapni tudott. 2-0 volt a Realnak.

CR-Sevilla 2-0

A sevillások a hatvanadik perc környékén kezdtek magukra találni, több helyzetet is kialakítottak. Rákapcsoltak a madridiak is, Benzema lövését bravúrral tolta ki a sarokból Beto. 

James Rodriguez annyira még nem találta a ritmust, de a 67.-ben neki is meg lehetett volna a gólja, szépen állt bele egy lövésbe, a Sevilla-kapus bravúrral védte a rövid felsőbe tartó bombát. Jamest a hetvenedik percben hozta le Ancelotti, Isco állt a helyére. 

A hajrában is volt még helyzete Cristiano Ronaldónak, de két sevillás bedarálta, szabályosan szerelték, ápolni kellett egy darabig, később vissza tudott térni. A legvégét nagyon megnyomta a Sevilla, a gólszerzés így sem sikerült, maradt a 2-0 a Real Madridnak. 

Cristiano Ronaldo nagy formában kezdte az új idényt, James Rodrigueznek még bele kell rázódnia, de a Real így is simán nyerte meg az Európai Szuperkupát. 

Eredmény:

Real Madrid (spanyol)-Sevilla (spanyol) 2-0 (1-0)

---------------------------------------------------

Cardiff, Cardiff City Stadion, 33 500 néző, v.: Mark Clattenburg (angol)

gólszerző: C. Ronaldo (31., 49.) 

sárga lap: Carvajal (45.), Kroos (53.), illetve Vitolo (42.), Navarro (66.)

Rovatok