Index Vakbarát Hírportál

60 ezren az erőszaktevő leigazolása ellen

2014. augusztus 13., szerda 12:39

Chad Evans, egykori Manchester City játékos októberben szabadulhat a börtönből, miután két évet ült nemi erőszakért. A Sheffield United egyből leigazolná a csatárt, aki korábban negyvenkét bajnoki gólt termelt neki.

2012-ben ítélték el, a vád szerint egy másik futballistával együtt megerőszakolt egy tizenkilenc éves lányt. Evans elismerte, hogy szexelt a nővel, a nemi erőszakot tagadta, ezért fellebbezett tavaly a döntés ellen ismét.

Az őszi szabadulása elég valószínűnek tűnik, ezért kezdtek el tömegesen aláírást gyűjteni a Sheffield United szurkolói: eddig nagyjából hatvanezren tiltakoztak a csatár szerződtetése ellen. A petíciót elküldték a klubelnök Kevin McCabe-nek, akinek a neve ismerős lehet a magyar szurkolóknak, ő volt a Ferencváros tulajdonosa korábban. 

Vannak olyan drukkerek viszont, akik úgy vélik, Evans letöltötte büntetése egy részét, megbűnhődött, a klub pedig hülye lenne egy ilyen tehetséget nem alkalmazni. Közben különböző civil szervezetek arra hívták fel az angol másodosztályban szereplő United figyelmét, hogy a 25 éves futballista leigazolása rossz üzenet is lehet a közvélemény és a szurkolók felé. 

A csatár pont akkor volt a legnagyobb formában, amikor börtönbe kellett vonulnia, a 2011/12-es idényben harminchat meccsen huszonkilenc gólt szerzett az angol Championshipben, az FA Kupában pedig négy találkozón ötször talált be. 

Rovatok