Index Vakbarát Hírportál

Meglepődésénél csak mosolya volt nagyobb

2014. augusztus 13., szerda 13:16

Cristiano Ronaldo volt a mérkőzés legjobbja kedden az Európai Szuperkupa-döntőn, ahol a Real a portugál két góljával verte 2-0-ra a Sevillát Cardiffban.

Ebben nagy meglepetés nem is volt, az éremátadásnál viszont annál jobban meglepődött a szupersztár, amikor összefutott korábbi mesterével, Sir Alex Fergusonnal, akivel még a Manchester Unitednél dolgozott együtt. Az aranylabdás arca egy másodperc alatt kivirult, annyira megörült Sir Alexnek, váltottak is gyorsan pár szót, majd később tőle vehette át a meccs legjobbjának járó díjat.

CR összefut Sir Alexszel

Ezt persze egyből a skótnak ajánlotta: „Nagyon sokat segített, amikor 18 évesen Manchesterbe vitt, szeretnék ezzel tisztelegni előtte, és köszönetet mondani neki mindenért, amit értem tett eddigi pályafutásom során.”

Ronaldónak emellett is sűrű estéje volt, az éremosztásnál például egyből két aranyat is akartak adni neki, Michel Platini ugyanis nem látta, hogy már van egy érem a portugál nyakában, így odaakasztott még egyet.

CR a két éremmel

De meg is érdemelte volna a kettőt C, és nemcsak a duplája miatt, hanem azért is, mert újabb két góljával már 70-nél jár az európai kupasorozatokban, amivel megelőzte a 69 gólos Gerd Müllert, illetve beérte Filippo Inzaghit. A Real játékosának viszont csak 110 meccs kellett ehhez, míg az olasznak 114, így valamivel jobb nála, de még mindig nem ő az első – a rekorder továbbra is Raúl Gonzalez Blanco 76 találattal.

Rovatok