Index Vakbarát Hírportál

Enyhítettek Luis Suarez eltiltásán

2014. augusztus 14., csütörtök 15:22

Se nem törölte el, se nem csökkentette Luis Suárez, az uruguayi válogatott és a Barcelona csatárának büntetését a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS), hirdette ki a szervezet csütörtök délután 3-kor.

A Barcelona és a játékos azután fordult a CAS-hoz, hogy a FIFA négy hónapra eltiltotta az akkor még a Liverpool tulajdonában álló játékost, amiért megharapta a világbajnokságon az olasz Giorgio Chiellinit – az uruguayinak emellett kilenc válogatottmeccset is ki kell hagynia.

Suárez múlt héten Lausanne-ba utazott, hogy személyesen hallgassa meg a szervezet, ám vallomása ezek szerint nem hatotta meg őket. A CAS a hivatalos magyarázatot egy későbbi időpontban hozza nyilvánosságra.

Mégis hozott egy fontos módosítást a CAS az alapítélethez képest: Suárez edzhet a csapattal. A FIFA bütnetése értelmében ugyanis minden, a futballhoz kapcsolódó tevékenységtől el volt tiltva, vagyis sem mérkőzéseket, sem edzéseket nem látogathatott volna.

A négy hónapos büntetés október legvégén jár majd le, pontosan egy nappal az október 26-i Real Madrid-Barcelona mérkőzés előtt. Addig a bajnokságban 8, a Bajnokok Ligájában pedig 3 meccset kell kihagynia. A Real Madrid ellen térhet vissza.

Rovatok