Index Vakbarát Hírportál

Lehet-e nagyobb gólt rúgni az NB I.-ben, mint a Premier League-ben?

2014. augusztus 18., hétfő 09:44

Elindult az angol Premier League, dübörög az NB I., a német kupában is futballoznak már, úgyhogy össze is szedtük a hétvége legszebb góljait, önöknek csak ki kell választaniuk a legjobban tetszőt.

A Manchester Unitedtől a felkészülés után mindenki azt várta, hogy Louis van Gaal első bajnoki meccsén átgyalogol a Swansea-n. Ehhez képest a vendégek szerezték meg a vezetést, amit Rooney egy gyönyörű góllal egyenlített ki, de a győzelmet végül a Swansea szerezte meg, 2-1-re nyertek. 

A német kupában a Bielefeld simán elintézte a vendég Oberhausent, ráadásul a csapat úgy nyert 4-1-re, hogy egy Puskás-díjra is esélyes gólt is szereztek. Az 57. percben Florian Dick ívelte szögletből a labdát a tizenhatos elé, ott állt Fabian Klos, és kapásból pazar gólt vágott a léc alá. 

Fabian Klos | Amazing Volley Goal vs SV Sandhausen | DFB-Pokal

A Milan csak felkészülési mérkőzést játszott a spanyol Valenciával, de itt is volt nagy gól. A japán Honda huszonötről, szabadrúgásból tekerte be a labdát az ellenfél kapujába, a kapufáról vágódott be, a spanyolok kapusa pedig azt magyarázta, semmit nem látott az egészből. 

Honda Goal - Valencia Vs AC Milan 1-1 (Friendly Match) 17.08.2014

Ilyen tíz másodperces, gólt érő akció is csak olyan csapatban lehet, ahol ott van Cristiano Ronaldo. A Real Madrid a Fiorentinával játszott felkészülési mérkőzést Varsóban, a meccs egyik legszebb jelenete volt, amikor a madridiak saját tizenhatosuknál megindultak, ahogy a portugálhoz került a labda, már lehetett sejteni, hogy gondban lesznek az olaszok. A félpályánál Di Maríához passzolt, majd az ötösnél visszakapta a labdát, be is vágta, villámgyors támadás volt. 

Cristiano Ronaldo vs Fiorentina Away HD 720p

Maradt a végére egy magyar bajnokságban született gól is, a kecskeméti Vukaszovics vágta be a Diósgyőr otthonában. Egy bedobás után visszajátszottak a légiós elé, aki nagyjából harminc méterre a kaputól állított egyet a labdát, aztán bevágta. 

Ki rúgta a legszebbet?

  • 841
    Klos
  • 277
    Vukaszovics
  • 146
    Rooney
  • 132
    C. Ronaldo
  • 40
    Honda

A magyar bajnokságban egyébként több látványos találat is volt a hétvégén, a videotonos Kovács István például a nyíregyházi védők között vette át ügyesen a labdát, és tekerte be szép mozdulattal, ott volt az MTK-s Kanta csavarása a Honvéd ellen Felcsúton, a hosszút lőtte ki, és a ferencvárosi Busai egy szép akciót fejezett be a Győr ellen, ráadásul a gólja győzelmet ért a csapatának. 

Ha ön látott olyan gólt, amit mi nem válogattunk be, küldje el nekünk.

Rovatok