Index Vakbarát Hírportál

Volt futballisták kritizálják a MU-t: ez lenne az elmúlt 20 év legrosszabb csapata?

2014. augusztus 18., hétfő 11:09

A nyáron Louis van Gaalt nevezték ki a Manchester United vezetőedzőjének, a felkészülési meccseken minden jól is ment, aztán jött a Swansea elleni hétvégi első bajnoki, és 2-1-re kikaptak. Sokan rögtön nekiestek Van Gaalnak és csapatának, hogy semmi nem változott a tavalyi katasztrofális szezon után, amikor a hetedik helyen végeztek. 

A BT Sports szakkommentátora, a korábbi futballista Steve McManaman például azt mondta, a szombaton vereséget szenvedett United volt a legrosszabb, amit az elmúlt húsz évben látott.

„Nem azért futballozunk, hogy bárkit megcáfoljunk. Azért játszunk, hogy magunknak, a klubnak és a szurkolóknak bizonyítsunk" - reagált a klub honlapján szombati 1-2-n látványos gólt szerző Wayne Rooney. 

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a múlt szezon egy katasztrófa volt, nem voltunk elég jók. Mindig nagyobb sztori, ha a Manchester United szenved, ilyenkor az összes volt játékos megmondja a magáét, ezt nekünk el kell fogadnunk. Tudjuk, milyen sikeres, nagy klubnál vagyunk, akiket egyből támadnak, ha nem megy a játék. Ezért kell sikeresen futballoznunk, és megmutatni, hogy a múlt szezon csak egy kisiklás volt" - összegzett a csatár, akit Louis van Gaal csapatkapitánynak tett meg.  

A holland szakember a vereség után azt nyilatkozta a hétvégén, nemcsak a szurkolóknak, hanem nekik is óriási csalódás, hogy elbukták az első tétmeccsüket a szezonban, de nem játszottak igazi csapatként, és a szezon vége még messze van. 

Rovatok