Index Vakbarát Hírportál

6-0: félelmetesnek tűnik a Messi-Neymar-Suarez Barca is

2014. augusztus 19., kedd 09:53

A Barcelona 6-0-val ütötte ki a mexikói Leónt a Gamper-kupán hétfő este, a klub összes nagy sztárja pályára lépett a felkészülési mérkőzésen.

Neymar a vb-n szenvedett csigolyatörése után először játszott, Messi is kezdett, Luis Suárez büntetésén pedig enyhítettek, együtt készülhetett a csapattal, és barátságos meccseken is bevethető. 

A vezetés már a 3. percben megvolt, Neymar beadása Messi elé pattant, az argentin közelről befejelte a labdát. Kilenc perccel később már Neymar pörgetett szépen a kapuba Iniesta passza után, a szünet előtt belőtte második gólját is, az üres kapuba sarokkal tette be a labdát, rögtön egy duplával tért vissza. Nagy passzt kapott Messitől, laudrupos emelést.

A szünetben a brazil helyére jött a fiatal Munir El Haddidi, a tizennyolc éves csatár is duplázni tudott, az 55. percben közelről talált be, a 78.-ban pedig szépen lőtte ki a jobb alsót, a szintén csereként beállt ifi, Sandro Ramirez ügyesen csinálta meg a helyzetet. Sandro állította be egyébként a végeredményt, bement két León-védő között, és a kapus lába között rúgta a hatodik Barca-gólt, így lett 6-0 a vége. 

FC Barcelona vs Club León 6-0 All Goals 18/08/2014

Nemcsak a kiütést, hanem Luis Suárezt is ünnepelték a nézők, az uruguayi csatár a vb-s harapása miatt október végéig nem játszhat tétmeccset, de egy barátságoson végre megmutathatta magát, óriási ünneplés fogadta.

DEBUT DE LUIS SUÁREZ DEL BARÇA

A Liverpooltól érkezett csatár a pályán töltött negyedóra alatt nem nagyon ért labdába, október 26-án, egy nappal büntetése lejárta után már a Real Madrid ellen többet tehet: múlt hétig ő nem edzhetett a többiekkel, nem meccsfitt.

"Jó formában vagyunk, ahogy arra számítottam, de igyekszünk ennél is jobbak lenni. Nem lenne rossz, ha lenne még két hónapunk a szezon előtt, de a felkészülések már csak ilyenek" - értékelt Luis Enrique, aki a nyáron vette át a csapat irányítását. 

A Leon nem egy erős ellenfél, de úgy tűnik, a méregdrága és bombaerős Real Terminator kemény ellenfele lehet ez a Barca a szezonban.

Rovatok