nonono

Index Vakbarát Hírportál

Ötezer font büntetésért rúghatott kapura PL-meccsen

2014. augusztus 19., kedd 17:52

Szeptember elején áll bíróság elé, és ha a maximális büntetést kapja, akkor ötezer fontot fog fizetni az a szurkoló, aki West Ham United–Tottenham-meccsen a pályára rohant és a kapura lőtt egy szabadrúgáshoz leállított labdát.

A 22 éves Jordan Dunn részeg volt – öt doboz sört ivott meg – és azzal védekezett, hogy olyan unalmas volt a meccs, hogy ezzel a tettével igyekezett azt feldobni.

Ötezer font büntetésért rúghatott kapura PL-meccsen

A meccs 64. percében, 0-0-s állásnál szabadrúgást végezhetett el a vendég Tottenham, a fiatalember közel száz métert sprintelt, és egyetlen célja az volt, hogy még a sípszó előtt ő végezhesse el a szabadrúgást.

„Ezek a játékosok több ezer fontot keresnek hetente, én csak hetet óránként. Végigunatkoztuk a meccset. Meg akartam mutatni, hogy én sokkal jobb munkát végzek.”

Dunn nem csak a közel kétmillió forintost büntetést kockáztatta tettével, de azt is, hogy akár 10 évre Anglia összes stadionjából kitilthatják. A szállodai recepciósként dolgozó fiatalember elismerte tettét, a bíróság előtt is így fog vallani, de azt nyilatkozta, hogy úgy érzi, mindenképpen megérte.

Érdekesség, hogy Dunn a Dover Elms Vale csapatában futballozik és jobblábas játékos. Azt mondta, amikor a pályára futott, végig a labdára figyelt, de nem merte a jobbik lábával ellőni, mert attól félt, belebotlik a lövésbe: „Bárcsak külsővel lőttem volna el, talán befért volna az alsó sarokba” 

Rovatok