Index Vakbarát Hírportál

James első realos góljára a 88. percben válaszolt az Atlético

2014. augusztus 20., szerda 00:54 | aznap frissítve

1-1-s döntetlent játszott egymással a Real Madrid és az Atlético a spanyol Szuperkupa első mérkőzésén. A Bernabeuban rendezett meccsen a Real végig fölényben játszott, de csak a 81. percben szerzett vezetést, hét perccel később jött a válasz. A nyáron szerződtetett James Rodriguez megszerezte első madrdidi gólját. A találkozó előtt a nemrég elhunyt Alfredo di Stefanóra emlékeztek. 

Az első negyedórában a Real próbálkozott többet, az Atlético pedig nem válogatott az eszközökben, hogy megállítsa a hazai játékosokat. Ketten is besárgultak. Aztán Mario Mandzukic tesztelte Casillast, majd egy újabb nagy bombát kellett védenie a Real-kapusnak.

Az első félóra végére sem változott a kép: a Real uralta a meccset, szinte csak az Atléti térfelén volt a labda, de olyan igazi gólhelyzetet nem tudott kialakítani a hazai madridi csapat. Aztán az első félidő is úgy csorgott le, hogy inkább az Atlético volt veszélyesebb a kapu előtt, meddő volt a hazai fölény. Nagy volt az iram, de nem volt helyzet.

A második félidő úgy kezdődött, hogy a térdét fájlaló Cristiano Ronaldo lejött, James Rodríguez állt be a helyére. Aztán a 69. percig kellett várni a legnagyobb Real-helyzetre. A megismételt szabadrúgást Gareth Bale vállalta el, Moya ezt védte bravúrral, majd Toni Kroos hét méterről, senkitől sem zavartatva vágta fölé.

Real Madrid vs Atletico Madrid 1-1 Super Cup [19/8/2014]

Az utolsó húsz percben sorozatban jöttek a hazai lehetőségek, de kaput nem talált egyik sem. Egészen a 81. percig, Kroos tette le jobbra Carvajalnak, akinek a középre adása kipattant, éppen James Rodriguez elé, aki a hálóba lőtt, a lövés Ansaldi lábán pattant még meg. Koke egyből egyenlíthetett volna, de óriási lövését bravúrral ütötte fölé Casillas. A végére maradt a csattanó. A 88. percben, egy szöglet után Raúl García maradt teljesen egyedül a kapu előtt és egy méterről bepöckölte Casillas kapujába. A legvégén még az Atlético kapuja előtt egy kezezést nézett el a bíró. 

Maradt a döntetlen, csütörtökön megint Madridban, de most az Atlético pályáján jön a visszavágó.

Spanyol Szuperkupa, 1. mérkőzés: Real Madrid–Atlético Madrid 1-1 (0-0). Gólszerző: James Rodriguez (81.), ill. Raúl García (88.)

Rovatok