Index Vakbarát Hírportál

Reggel nem volt elég jó, délben leigazolta Haladás az olasz Rocchit

2014. augusztus 22., péntek 13:09

Az NB I.-es Haladásban folytatja pályafutását a korábbi olasz válogatott Tommaso Rocchi, aki korábban a Lazio csapatkapitánya volt, az igazán érdekes azonban az, hogyan került végül a magyar futballklubhoz.

Rocchi érkezéséről hetek óta lehetett már hallani, péntek reggel viszont úgy nézett ki, mégsem lesz semmi az egészből, mert Artner Tamás vezetőedző egy sajtótájékoztatón azt mondta, az edzéseken látott teljesítmény alapján nem javasolja a 36 éves játékos szerződtetését. 

Aztán eltelt néhány óra, és Rocchi mégis a Haladás játékosa lett. 

"A szakvezető végül úgy döntött, megnézi, hogy mire képes a Lazio egykori csapatkapitánya, így Rocchi 2014. december 31.-ig a Haladáshoz igazol"

- olvasható a klub honlapjára feltett közleményben, melyből az is kiderül, a Haladásnak egy forintjába nem kerül majd Rocchi, egy szponzor állja az egészet.

Hogy mi történt közben? A Nyugat.hu megszólaltatta a vezetőedző Artner Tamást.

Vannak csűr-csavarok történetben... Rocchit, mint futballistát korábban ismertem, de a jelenlegi állapotában nem láttuk. Mindenki tudja, hogy nem mi invitáltuk a Haladáshoz, hanem egy külföldi szponzori csoport akarja, hogy idekerülhessen. Már korábban is mondtam, hogy nem fogom javasolni a leigazolását, ha előtte nem láthatom. Az utóbbi napokban láttam, de a jelenlegi állapotában rövid időn belül nem tud a segítségünkre lenni, a harmadik edzésen meg is sérült. A vezetőink nem nézték meg, nem látták egyetlen edzésen sem, ezért ezt a döntést nekem kellett vállalnom. És itt jön a csűrés-csavarás: a menedzsere azt kérte, hogy ennek ellenére ingyen idejöhessen, decemberig adjunk neki lehetőséget, és ha fel tudjunk addig építeni, akkor marad, ha nem, akkor távozik. 

Artner azt is hozzátette, nem akarja megfosztani a szombathelyi szurkolókat Rocchi játékától,

és esetleg ötszáz nézővel több mehet ki a meccsekre miatta.

Az olasz csatár volt az Empoli futballistája, aztán nyolc éven át a Lazióban játszott, a rómaiak csapatkapitányának is megválasztották. A laziós évek után az Interben futballozott, tizenhárom bajnokin három gólja volt, majd a Padovához igazolt.

Játszott már korábbi olasz sztár a magyar NB I.-ben, a korábbi olasz gólkirály Signori a Sopronba igazolt a 2005/06-os idényben, őt azóta egy olasz bundabotrány miatt őrizetbe vették. 

Rovatok