Index Vakbarát Hírportál

Fantomszabálytalanság vette el a Bilbao-kapus gólját

2014. augusztus 23., szombat 21:26

A Málaga 1-0-s győzelmével kezdődött a spanyol bajnokság, melynek szezonnyitóján az Athletic Bilbao kapott ki hazai pályán, vitatott körülmények között.

A hazai csapat Luis Alberto góljával jutott vezetéshez a 35. percben – a játékos saját elrontott tizenegyese után javított, miután Iraizoz kapusról pont elé pattant vissza a labda. A hajrában viszont mindent megtett a Bilbao az egyenlítésért, sőt, tulajdonképpen ez sikerült is nekik, mégis érvénytelenítették a gólt.

Az Athletic a 93. percben, már kettős emberelőnyben jutott szöglethez, miután előbb Dudát, majd Antunest állították ki azonnal piros lappal. Előbbi egyszerűen a földre lökte a Bilbao egyik játékosát, miután sípszó után elrúgta a labdát, utóbbi pedig alattomosan utána rúgott Guillermo Fernandeznek.

Ekkor Gorka Iraizoz is előre ment fejelni az egyenlítés reményében, majd pazar mozdulattal stukkolt a kapuba, ám Antonio Mateu valamilyen rejtélyes szabálytalanságot látott, ami miatt nem adta meg a találatot.

Iraizoz gólja

A vendégek előtt a 96. percben is adódott egy lehetőség, ám Carlos Kameni előbb egy határozott öklözéssel, majd egy lerántásgyanús védéssel kapott gól nélkül hozta le a kritikus másodperceket.

Rovatok