Index Vakbarát Hírportál

A Honvéd Del Pierót akarja a csatársorba

2014. augusztus 23., szombat 16:32

Úgy tűnik, komolyan gondolják az NB I.-es csapatok vezetői, hogy a korábbi olasz válogatott-játékosok temetőjévé kell tenni a hazai bajnokságot, ugyanis egy nappal azután, hogy a Haladás hivatalosan is szerződtette az egykor a Lazióban és az Interben szereplő Tommaso Rocchit, a Budapest Honvéd rákontrázott azzal, hogy Alessandro Del Pierót hoznák Magyarországra.

A csapat sportigazgatója, Fabio Cordella nyilatkozott erről az olasz gianlucadimarzio.com-nak, ami a többek között a Sky Sportsnak is dolgozó Gianluca Di Marzio weboldala. A rövidke interjúból kiderül, hogy a Honvéd már hetekkel ezelőtt felvette a kapcsolatot Stefano Del Pieróval, aki a 91-szeres válogatott bátyja és ügynöke.

A csapatunk nincs abban az anyagi helyzetben, hogy ilyen nagy neveket igazoljon, de a szponzorunknak azonnal megtetszett az ötlet, és hajlandó segíteni nekünk. Meglátjuk, mi történik majd, de hatalmas dolog lenne, ha Budapestre tudnánk hozni

– mondta Cordella, aki azt is hozzátette, hogy az olasznak a fizetésen kívül Puskás Ferenc 2000-ben visszavonultatott 10-es mezszámát is felajánlották. Ez persze a tulajdonos George Hamingway, illetve a Puskás család akaratával sem egyezik. „Az állam is segít azzal, hogy már épül 7-8 új stadion, és hamarosan a miénket is elkezdik építeni" – zárta Cordella.

A gianlucadimarzio.com azért megjegyzi, hogy a Honvéd mellett bőven van kérője a legutóbb a Sydney FC-ben, Ausztráliában szereplő 39 éves Del Pierónak, aki nagy valószínűséggel annak az indiai Pune FC-nek az ajánlatát fogadja el, ahol korábbi juventusos csatártársa, David Trezeguet is játszik.

A Nemzeti Sport számítása szerint a fizetési igény is komoly akadály lehet, Del Piero ugyanis azért távozott a Sydney FC-től, mert az nem tudta tovább fizetni a 2 millió dolláros (nagyjából 470 millió forint) fizetését, az olasz pedig továbbra is ennyit szeretne kapni. Ez az összeg viszont magasabb az NB I.-es csapat teljes éves költségvetésénél.

George F. Hemingway, a Bp. Honvéd tulajdonosa a hírre reagálva ennyit mondott az nb1.hu-nak: „Én meg még nem döntöttem el, hogy Tibetbe megyek lámának vagy a Budapesti Állatkertbe oroszlánnak.” Elismerte, hogy Fabio Cordella valóban érdeklődött Del Piero iránt, de nincs esély arra, hogy a csatár Kispestre szerződjön.

Rovatok