Index Vakbarát Hírportál

10 emberes gálával nyitott az új Barca

2014. augusztus 24., vasárnap 22:56

Könnyed edzőmeccsnek tűnő első bajnokival nyitotta szezonját a Barcelona, ami a spanyol liga nyitófordulójában verte 3-0-ra az Elchét. A negyvenedik percig két kapukidöntős lécet lőtt az új edző, Luis Enrique csapata, előbb a 18 éves Munir El-Haddadi, majd a már nagy öregnek számító Iniesta találta el a kaput. (Az átalakított Barcában Xavi már nem kezdett, végig a padon ült, Rakitic játszott a helyén, a kapitány így Iniesta volt.)

Aztán a szünet előtt közvetlenül a szokásos Messi-balos villant, az argentin egyedül indult meg, négy védő között lőtte ki a bal alsót. Innen nagyon könnyűnek ígérkezett az este a Barcának, de Mascherano azért beletett egy csavart: rögtön a gól után egy ellentámadásnál utolsó emberként hátulról akasztotta a kiugró Elche-csatárt: egyből piros. Teljesen jogos kiállítás, az argentint Busquets rossz visszacsúsztatása hozta nehéz helyzetbe.

Barcelona vs Elche 3-0

Emberhátrányban a szünet után közvetlenül is gólt lőtt a Barca: Rakitic ugratta ki egy - védőfejen megcsúszó - passzal Munirt, aki ritka szép mozdulattal, bal külsővel emelt a kapu hosszú oldalába. Az ifi első bajnokija volt életében, remekül mutatkozott be. Érkezésére már lehetett számítani, de hogy ennyire jó legyen, az azért kissé meglepő. Tavasszal a Barca korosztályos csapataiban már nagyon villogott, a mostani előszezonban pedig a nagycsapat gólkirálya lett a felkészülési meccseken, négy találattal.

Primera División, 1. forduló:

FC Barcelona-Elche 3-0 (1-0)
Celta Vigo-Getafe 3-1 (1-0)

A harmadik gólra sem kellett sokat várni, a félidő közepén egy újab bal lábbal rajzolt Messi-lövés ment, ezúttal a jobb alsóba.

Luis Enrique Barcája nagyon meggyőző volt, az első félidőben mintegy 80%-ban birtokolta a labdát, és a szünet után sem volt pillanatnyi gondja sem.

Hétfőn bemutatkozik a Real Madrid is a spanyol bajnokságban.

Rovatok