Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal rosszabbul kezdett, mint Moyes

2014. augusztus 24., vasárnap 19:41

Az első két mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett a Manchester United Louis van Gaal irányításával, miután a Swansea City elleni hazai vereség után 1-1-es döntetlent játszott a Sunderlanddel.

Pedig a második forduló meccse jól indult számukra, hiszen már a 17. percben vezetéshez jutottak, amikor Antonio Valencia beadása után Juan Mata közelről a kapuba passzolt. A gól hiába nyugtatta meg a United-játékosokat, mert még negyed óra sem telt el, és Jack Rodwell már ki is egyenlített.

A második félidőben Adnan Januzaj beállítása sem segített a vendégeken, Vito Mannone remekül védett végig, kulcsszerepe volt abban, hogy 1-1 maradt a végeredmény. A szélen a nyáron igazolt Will Buckley rengeteg veszélyt okozott, így nem múlt sokon, hogy a Sunderland 1999 után újra legyőzze a Unitedet bajnokin.

Sunderland-United 1-1

A manchesterieknél az eddig is hosszú sérültlista Chris Smallinggal egészült ki, akit combsérülés miatt kellett lecserélni.

Az előző szezont David Moyes irányítása alatt egy győzelemmel (Swansea City 4-1) és egy döntetlennel (Chelsea 0-0) kezdte a csapat, a mélyrepülés a harmadik mérkőzés után indult. Louis van Gaal két mérkőzés után jelenleg 1 ponttal áll a csapat élén, a folytatás viszont némileg könnyebbnek ígérkezik, hiszen a következő három fordulóból kettőt újonc csapatok (Burnley és Leicester City) ellen játszanak, valamint a két meccsen öt gólt kapó Queens Park Rangers lesz még az ellenfelük. A legutóbbi Burnley-MU-meccs a Premier League-ben persze 1-0 lett, öt éve.

A Sunderland két forduló után a 11., a ManU 13. helyen áll.

Rovatok