Index Vakbarát Hírportál

Algériában betiltották a bajnokikat, miután saját szurkolói halálra köveztek egy futballistát

2014. augusztus 25., hétfő 10:22

Még nem találták meg a kameruni Albert Ebossé gyilkosát. A futballistát egy algériai bajnokin dobta fejen egy szurkoló. A játékos belehalt koponyasérüléseibe.

„A meccs végén, mikor az öltöző felé tartottunk, mindenfélét dobáltak a szurkolók, főleg nagyobb köveket. Kész csatatér lett a pálya. Albert két követ is kapott, az egyik a csuklóját, a másik a nyakát találta el" – nyilatkozta egyik Kabili-játékos, Kamel Yesli, aki számított rá, hogy mozgalmas meccs lesz.

„Az ilyen clasicók mindig feszültséget generálnak, és most nem nekünk kedvezett az eredmény. Az a baj Algériában, hogy ha nem tetszik a szurkolóknak valami, akkor egyből dobálni kezdenek. Most köveket találtak. A legsokolóbb azonban az, hogy minket most saját szurkolóink támadtak meg, és azzal játékossal történt tragédia, akit a legjobban szerettek."

Az Algériai Futballszövetség és a belügyminisztérium is nyomozást rendelt el, de egyelőre nem találták meg a tettest. Azt gyanítják, Ebossét saját csapatának elégedetlen szurkolója ölhette meg.

A szövetség a következő hétvégén minden bajnoki mérkőzést letiltotta, Ebossé klubja is súlyos büntetést kaphat. A JS Kabiliét kizárhatják a bajnokságból és pénzbírságra is számíthat a rendezői hibák miatt. A klub 100 ezer dollárnyi összeget már átutalt a elhunyt játékos családjának.

Rovatok