Index Vakbarát Hírportál

Ennyit még senkiért sem adtak Angliában

2014. augusztus 26., kedd 20:47

Hétfő este érkezett Manchesterbe Angel di María, a Real Madrid 26 éves futballistája. Kedden orvosi vizsgálaton vett részt, majd aláírta a szerződését. A brit sajtó szerint 59,7 millió font volt a transzfer ára, és ennyi pénzt Angliában korábban senkiért nem fizettek.

A brit csúcsot Fernando Torres tartotta, aki 2011-ben 50 millióért hagyta el a Liverpoolt a Chelsea kedvéért. A lista második helyén Mesut Özil állt, a német világbajnok 2013-ban 42,4 millióért váltott csapatot, a Realtól az Arsenalba ment. A harmadik Sergio Agüero, aki 2011-ben 38 millió fontért szerződött az Atléticótól a Manchester Citybe.

A Manchester United a negyedik játékost szerződtette a nyáron, Luke Shaw, Ander Herrera, Marcos Rojo és di María összesen 132 millió fontjába került a klubnak.

A középpályás 2010-ben, 36 millió fontért szerződött a Benficától a Real Madridhoz, 2012-ben spanyol bajnok, idén Bajnokok Ligája-, és Szuperkupa-győztes lett. Az argentin válogatottban U21-es világbajnoki, olimpiai bajnoki címet szerzett, a 2014-es brazíliai vb-n ezüstérmet nyert. A tornán a negyeddöntőben megsérült, így is bekerült a vb 10 legjobb játékosa közé.

A United-edző Di Maríát világklasszis középpályásnak tartja, de számára sokkal fontosabb az, hogy igazi csapatjátékos az argentin.

Rovatok