Index Vakbarát Hírportál

Ennyi nyomot hagytunk a Bundesligában

2014. augusztus 26., kedd 09:32

A hétvégén elrajtoló német Bundesliga előtt különszámot adott ki a tekintélyes futballszaklap, a Kicker.

Amikor végiglapoztuk a több mint 250 oldalas kiadványt, természetesen a magyar vonatkozásokra voltunk a leginkább kíváncsiak.

A klubprofiloknál Dárdai Pálról megemlítik, hogy a Hertha legendája a 286 lejátszott meccsel. 17 góljával pedig a 17. az örökranglistán.

Huszti Szabolcs 36 góljával a Hannover történetének hetedik legeredményesebb játékosa. Ő lőtte be a legtöbb tizenegyest, tizenhármat. Harmadmagával ő is hagyta ki a legtöbbet, hármat.

Szalai Ádám 79 meccsével a 13. helyen áll a mainzi rangsorban, 21 góljával pedig a harmadik a klubnál.

Stieber Zoltánról a Hamburg bemutatásánál azt írják, hogy korábbi klubjaiban, a Mainzban és a Fürthben nem ő volt győzelem garanciája, hiszen a 23 Bundesliga-meccsen mindössze kétszer nyert az aktuális csapata.

A másodosztály játékosai közül Király Gábor szerepelt a legtöbbször a válogatottban, 90-szer. Hajnal Tamás ezen a listán a második, 59-cel. Hajnal az Ingolstadtból kiszorult már fél éve.

Lisztes Krisztián sem a Werder, sem a Stuttgart legjobbjai közé nem tudta beverekedni magát, ebben közrejátszik, hogy mindkét klub sokkal tekintélyesebb múltú, mint a Mainz vagy a Hannover.

Rovatok