Index Vakbarát Hírportál

Klose: Van Gaalnak megfelelni lehetetlen

2014. augusztus 28., csütörtök 15:01

Louis van Gaal edzésmódszerei és 3-5-2-es taktikája egyelőre Angliában akadozik, most egy volt játékosa, a vb-gólrekorder Miroslav Klose is kitálalt a közös múltjukról.

A csatár még 2009 és 2011 között, a Bayern Münchennél dolgozott a holland szakember alatt, de máig emlegeti az időszakot. „Nem volt egyszerű dolgom a klubnál, pláne együtt dolgozni Van Gaallal. Egyszerűen nem éreztem szabadnak magam. Nagyon nehéz volt megfelelni az elvárásainak, időnként nem értettem, pontosan mit várt tőlem. Mindent beleadtam, amit tudtam, azonban sokszor ez sem volt elég. Úgy kellett helyezkednem és futnom, aminek semmi értelmét nem láttam” – emlékezett vissza a 36 éves csatár a Die Zeitnak

Klose ebben a két szezonban ki is szorult a Bayern kezdőjéből, és épp akkor távozott a klubtól, amikor Van Gaalt már menesztették. Valójában a hollandon ment el bayernes karrierje. 2011 nyarán aztán magára is talált a Lazióban, eddig 101 meccsen 41 gólt rúgott a rómaiaknál, onnan is fog visszavonulni az idény végén.

Van Gaal nem egész két évet töltött a münchenieknél, az első idényében megnyerte a bajnokságot, és BL-döntőt játszott, a másodikban viszont kirúgták szezon közben, április közepén, mert a harmadik helyről is lecsúsztak a tabellán. 

Van Gaal szezonja nem indult valami jól a Manchester Unitednél: első két bajnokiján csak egy pontot szerzett, a Ligakupából pedig kiestek, a harmadosztályú MK Dons intézte el őket 4-0-ra. Érdekes, hogy Van Gaal most azt mondja, csapatot építenie nem egy hét vagy egy hónap, de lehet, hogy még egy év is kevés lesz, miközben a Bayernnél ez 2009-ben azonnal sikerült neki, bizonyítja ezt a Bundesliga-elsőség a Bajnokok Ligája-döntő, még ha azt el is bukták az Inter ellen.

Rovatok