Index Vakbarát Hírportál

Védő állt a kapuba a 11-esekre, a BL-be védte a Ludogorecet

2014. augusztus 28., csütörtök 09:22

Ennél őrültebb meccs nem nagyon volt a Bajnokok Ligájában az utóbbi években. A Ludogorec története első BL-csoportkörét harcolta ki tizenegyesekkel.

A bolgár Ludogorec 1-0-ra kapott ki a Steaua Bukarest otthonában a rájátszás első meccsén, a visszavágón a légvégéig úgy nézett ki, hogy a románok mennek a csoportkörbe. A 90. percben azonban jött a brazil Wanderson gólja, a brazil játékos hosszabbításba lőtte csapatát.

Nem is akármilyen gól volt, tizennyolc méterről kapásból bombázta be a kifejelt labdát.

Wanderson Ludogorets Razgrad 1:0 FC Steaua București

Az igazi őrület viszont a hosszabbításban jött, amikor a 119. percben, egy szabálytalanság miatt kiállították a bolgárok kapusát, Sztojanovot. A Ludogorec már a rendes játékidőben ellőtte az összes cserelehetőségét, ezért mezőnyjátékosnak kellett beállnia a kapuba, éppen egy román, a védő Cosmin Moti vette fel a kesztyűt, és mivel maradt az 1-0, jöttek a tizenegyesek.

Rögtön Moti rúgta az elsőt, be is vágta, aztán beállt a kapuba, és a második román rúgást szépen kitolta. Ezután úgy tűnt, reggelig rúgják a csapatok, mígnem a hetedik Steaua-rúgóra, Rapára került a sor, a lövését Moti vetődve ölelte magához, ezzel meglett a továbbjutás.

LUDOGORETS - STEAUA | Moti (Defender) WAS GOALKEEPER

Kitört az őrület, Moti a nézők közé bombázta a labdát, majd felmászott a kerítésre, hogy együtt tomboljon a szurkolókkal. 

Életemben először húztam kesztyűt

„Sosem játszottam még kapust, edzéseken néha beállok a kapuba, de életemben először húztam fel a kesztyűt. Az ösztöneimre hagyatkoztam, egy ilyen helyzetben nem lehet mást csinálni. Mindig az utolsó pillanatban döntöttem el, merre vetődök, hála istennek bejött, és ott vagyunk. Megvan a Bajnokok Ligája, elképesztő" – nyilatkozta a meccs után a román védő.

A csapat kiállított kapusa a továbbjutás után azzal poénkodott, hogy talán túl sok kapus is van a keretben, azt is elmondta, hogy egyáltalán nem aggódott, amikor Moti állt be, nincs rá garancia, hogy ő kapusként jobban teljesített volna. 

Tizenegy éve alakultak

A Ludogorec története során először jutott a Bajnokok Ligájába, a negyedik kalapból sorsolják őket, de euromilliókat kerestek, köszönhetően Wanderton 90. perces góljának és a vészkapusnak. 

A harmincháromezres Razgrad városának klubja mindössze tizenegy éves, az 1945-ben alapított, azóta csődbe ment előd alapjain hozták létre. Az utóbbi három évben megnyerte a bolgár bajnokságot. Tavaly az Európa Ligában meneteltek, tizenhat ponttal, veretlenül végeztek a csoport élén a Csornomorec, a Dinamo Zagreb és a PSV előtt. Az egyenes kieséses szakaszban a Laziót is kiejtették, a nyolcaddöntőben a Valencia állította meg őket. A klubot 2010-ben vette meg a milliárdos Kiril Domuscsijev, aki komoly erősítésekbe kezdett, több légióst is leigazolt. 

A Steaua elleni meccsüket nem tudták saját, nyolcezres stadionunkban játszani, a Levszki arénájába kellett vinni, ahol tizenhatezren szurkolták ki a továbbjutást.

A BL-sorsolás csütörtök este hatkor lesz. 

Rovatok