Index Vakbarát Hírportál

Ibrahimovic 2 hármat rúg, pazarul csavar

2014. augusztus 29., péntek 09:59

A Borussia Mönchengladbaché volt a legnagyobb gólkülönbségű győzelem az Európa Ligában csütörtök este, azután, hogy idegenben nyertek 3-0-ra az FK Szarajevo ellen az első mérkőzésen, a visszavágón 7-0-ra verték ellenfelüket. 

A vendégek húsz percig tartották magukat, akkor jött Hahn lapos lövése, és beindult a henger, a következő negyedórában még kettőt rámoltak be a németek. A második egészen elképesztően nagy volt, a svájci Xhaka harmincötről bombázott a léc alá. 

A harmadik gólt a 21 éves Branimir Hrgota szerezte meg, aki a meccsen mesterhármasig jutott, a 82. percben szerzett harmadik találata egy pazar tekerésből jött. Hrgota ugyanúgy svéd-bosnyák kettős állampolgár, mint Zlatan Ibrahimovic, de a PSG-csatárhoz hasonlóan ő is a svéd válogatottban képzeli el a jövőt. Az utánpótlás válogatottakban már játszott, a felnőttben egyelőre nem mutatkozott be. Vannak horvát felmenői is, 2012-ben meg is környékezték a horvát szövetségtől, de nem lett a dologból semmi. 

Borussia Mönchengladbach - FK Sarajevo : 7-0

Az utolsó gólt Thorgan Hazard, a chelsea-s Eden Hazard öccse jegyezte, ez is látványos volt szabadrúgásból. A Gladbach 7-0-ra nyert, összesítésben 10-0-val jutottak a csoportkörbe. 

Az este majdnem ugyanennyivel nyert az olasz Inter is, az izlandi Stjarnant intézték el otthon 6-0-ra, összesítésben 8-0-val mentek tovább. 

Rovatok