Index Vakbarát Hírportál

A kiakadt legiások ledisznózták az UEFA-t

2014. augusztus 29., péntek 10:41

A Legia Warszava szurkolói még mindig nem nyugodtak bele, hogy egy adminisztrációs hiba miatt kiejtették a lengyel csapatot a Bajnokok Ligájából. Csütörtöki Európa Liga-mérkőzésükön disznófejes drapériával üzentek az UEFA-nak.

Az Aktobe elleni meccsen a szurkolók egy óriási drapériát feszítettek ki, amelyen az UEFA-logóba egy kövér disznót rajzoltak. Az alatta szereplő felirat a következő volt: „A hat kevesebb az egynél, mert a futball nem számít, csak a pénz."

Daily Football Winners Legia Warszawa Uefa Mafia

A Legia a BL-selejtezőben összesítésben 6-1-re verte a skót Celtic Glasgow-t, de egy játékosának jogosulatlan szereplése miatt megóvták a meccset. Az UEFA 3-0-ra a Celticnek adta a a győzelmet, és mivel az első meccs 4-1-lett, és idegenben gólt tudott lőni a skót csapat, 4-4-es összesítéssel továbbjutott.

A Legia óvott, a Sportdöntőbíróságig is elment, de nem változtattak az ítéleten, így az Európa Ligában kellett folytatnia. A Celtic a BL következő körébe jutott, de a szlovén Maribor kiejtette. A Legia az Aktobét verte 1-0-ra, majd 2-0-ra és ezzel az EL főtáblájára jutott. Ugyanoda, ahová a Celtic lecsúszott, a pénteki sorsoláson megtörténhet az, hogy a két csapat egy csoportba kerül.

Rovatok