Index Vakbarát Hírportál

Van Basten szívbeteg, kórházba vitték

2014. augusztus 29., péntek 10:34

Szívproblémákkal szállították kórházba Marco van Bastent. Az egykori kiváló holland futballista jelenleg az AZ Alkmaar edzője, és a legutóbbi, FC Doordrecht elleni meccsen sem lehetett ott csapata kispadján.

A csapat közleménye szerint Van Basten már egy ideje küzd szívproblémákkal, de most már olyan erős fájdalmakat érzett, hogy a szakszerű ellátás miatt kórházba kellett mennie. Munkáját addig két segítője, Dennis Haar és Alex Pastoor veszi át.

Eddy Merckx is kórházba került

A most 69 éves, ötszörös Tour-győztes kerékpáros is hasonló problémák miatt került kórházba. A De Telegraaf híre szerint Merckx a múlt hétvégén összeesett, elveszítette az eszméletét. Bár később jobban lett, beszállították a brüsszeli Egyetemi Kórházba, ahol alapos kardiológiai vizsgálat után állapítják meg, milyen kezelésekre vagy esetleg műtétre lesz szükség.

Ijesztő tény, hogy a most 50 éves szakember édesapja, Joop van Basten július 15-én, 84 éves korában infarktusban hunyt el. A hírek szerint a korábbi támadó állapotának javulását magánéleti problémái is nehezítik.

Rovatok