Index Vakbarát Hírportál

Két blőd indok, amiért halaszthatják a szurkolói kártya bevezetését

2014. augusztus 29., péntek 12:33

A Magyar Labdarúgó Szövetség mérlegeli, hogy halasztást ad a kluboknak a szurkolói kártya bevezetésére, mondta Sipos Jenő szóvivő a Digi Sport Reggeli Startjában.

„Az MLSZ legkésőbb a tavaszi rajtig adhat felmentést a kérelmező kluboknak a kártya bevezetésének halasztására. Két okból: stadionfejlesztések állapota, illetve nézőszámkapacitás miatt. A közeljövőben felújítandó pályák esetében érdemes megvárni az új arénát ezzel, másfelől pedig a nyári szabadságok végén egyes klubok lehet, hogy nem bírják megfelelő gyorsasággal feldolgozni a szurkolói regisztrációkat a szeptember 15-i határidőig” – mondta a szóvivő.

Sipos Jenő hozzátette: „A kluboknak kell mérlegelni, kérnek-e halasztást, az MLSZ mérlegeli majd az ilyen kérelmeket. Még nem jött hivatalos kérés, de szóban már jeleztek nehézségeket. Nem tudom, hány felmentési kérelem lesz, az elkészült új stadionoknál természetesen nem lehetséges, de bizonyára lesznek halasztásért folyamodók.”

„Azt szeretnénk, ha lehetőleg elővételben vennének jegyeket a szurkolók, ne a meccsek előtt álljanak sorban - ezt is szolgálja a klubkártya, amely adatvédelmileg ártalmatlan eszköz, s csakis a drukkerek kényelmét szolgálja. Külföldieknek nem kell klubkártya, ilyen érdeklődőknek elég az útlevél a jegyváltáshoz. Nem akarunk senkit elüldözni a stadionokból, kivéve a balhézókat, a trágárságokat” – hangsúlyozta az MLSZ-szóvivő. 

Rovatok