Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal: Szétrobbantom ezt a keretet

2014. augusztus 29., péntek 11:49

Louis van Gaal állítólag megmondta játékosainak, az igazolási szezon végeztével teljesen más lesz a Manchester United kerete, mint jelenleg: a pocsék szezonkezdet után, az átigazolások hétfői végeztével komoly változásokat ígér.

Angol lapok szerint a hétvégén sok minden történhet a sztárklubnál, Van Gaal megválna azoktól a játékosoktól, akikre nincs szüksége, és szeptember 2-ig még gyorsan venne néhány futballistát. Azok után, hogy a MU már így is 150 millió fontot költött el a nyáron.

Van Gaal azt mondta, „szanaszét fogom szedni ezt a játékoskeretet, keddre új Manchester United lesz". A 80 millió eurós Di María érkezése után a juvés Arturo Vidalt ostromolja továbbra is Van Gaal, szinte biztosan ő lesz a következő nagy, de mindenképp drága fogása: 50 millió euróra tartják az olaszok.

A védelembe kiszemelt, ajaxos Daley Blind érkezésére viszont kevesebb esély van, miután a holland klub alkalmazásában álló Edwin Van der Saar azt állította, nem adják el a játékost. Itt is lehetnek persze még változások, mert Daley apja, Danny Blind húsz éve Van Gaal játékosa volt az Ajaxnál, az előző két évben, a holland válogatottnál pedig másodedzője. Van der Sar meg valószínűleg már rég rájött, hogy a Unitednél kétségbeesésükben szórják a pénzt, és az utolsó átigazolási napon még feljebb srófolhatják a játékos árát.

A Mirror szerint képben van még a 15 éves norvég csodagyerek, Martin Ödegaard megszerzése is, de ő nyilván nagyon hosszútávú befektetés. 

Az utolsó pillanatokra maradhatnak tehát olyan fontos igazolások, melyek az egész szezont meghatározhatják, tavaly a piac zárása előtti órákban szerezték meg az evertonos Fellainit, aki aztán nem is vált be. Érte se adtak keveset, 35 millió eurót, most Van Gaal próbálja lepasszolni valahová.

Távozhat Danny Welbeck, Wilfried Zaha és Tom Cleverley is, utóbbit állítólag a spanyol Valencia is leigazolná. Nem lenne meglepő az sem, ha a mexikói válogatott Javier Hernandez is menne, olasz és spanyol ajánlatai vannak.

A holland szakember állítólag azt mondta, mindenkinek megadta a lehetőséget, az elmúlt hetek alapján döntötte el, kire nincs szüksége a folytatásban. 

Rovatok