Index Vakbarát Hírportál

A MU megint égett, nem tud nyerni

2014. augusztus 30., szombat 15:42

A Manchester United a Burnley otthonában próbált javítani eddig pocsék szezonján, Louis van Gaal a kezdőbe nevezte a 75 millió eurós igazolást, Di Maríát, kezdett Rooney és Van Persie is. A Burnley 2009-ben emlékezetes győzelmet aratott a MU ellen, 1-0-ra verték Alex Ferguson csapatát.

A United ezúttal is 3-5-2-ben kezdett, Phil Jones, Johnny Evans és Tyler Blackett volt a hátsó hármas. A 3. percben majdnem megszerezte a vezetést a Burnley, tizennyolcról rúghattak szabadot, Jones szépen tekerte kapura, De Gea csak nézni tudta, ahogy a lécről kijön a labda. Egy percre rá óriási védelmi hibát úszott meg a MU, az MK Dons ellen betliző Evans hátul eladta a labdát, túl röviden gurított haza, kapusa védte a ziccert. 

Az első komolyabb United-helyzet tizenöt perc után jött, Di María nagyszerű, 30 méteres passzal ugratta ki Van Persie-t, a holland éles szögből lőtt, a Burnley-kapusról jött ki a labda. A védelem viszont továbbra is bizonytalan volt Rooney-éknál, letámadásokkal rendre zavarba lehetett hozni a hátsó hármast. A Burnley-helyzetek is általában egy-egy vendégjátékos egyéni hibái után jöttek. 

A félidő második felében már a MU uralta a játékot, Di Maríának is voltak szép megmozdulásai, komoly lehetőségeket viszont továbbra sem tudtak kialakítani, maradt a 0-0.

A szünet után már jöttek a vendéghelyzetek, Di María és Van Persie is veszélyeztetett, Rooney-nak ellenben nagyon nem ment, csak szenvedett a pályán. A Realtól érkezett Di María a 65. perc környékén a combját fájlalta, öt perccel később le is cserélték, de valószínűleg inkább elővigyázatosságból. Van Gaal lehozta Van Persie-t is, Welbecket küldte a helyére, ez se segített.

A 86. percben az egyik Burnley-játékos kezét találta egy lövés, az egyre türelmetlenebb manchesteriek büntetőt reklamáltak, azonban a bíró nem adta meg. A végén négy perc hosszabbítás következett, a hazai csapat nagyon elfáradt, de kiharcoltak az egy pontot, 0-0 lett a végeredmény. 

A United most sem volt meggyőző, hiányzott a kreativitás és egy igazi vezér. Van Gaal irányítása alatt a negyedik meccsükön is nyeretlenek maradtak, legutóbbi kettőn gólt sem szereztek, összesen pedig kétszer találtak az ellenfeleik kapujába. 

Szombaton leigazolták a holland Blindet, aki a holland válogatottban alapember volt a vb-n, Di María érkezése is jót tehet, ha felveszi a ritmust, azonban ez eddig továbbra is nagyon kevés a Unitedtől. Van Gaal azt ígérte, hétfőre egy új csapattal áll elő, lesznek még távozók és lehet, hogy erősítések is a hétvégén. 

Rovatok